GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δικαστικές ενώσεις κατά Πολάκη για τις δηλώσεις του περί παραδικαστικών

«Θλιβερές, ανεπίτρεπτες και ασύμβατες με τη συνταγματική αρχή της διάκρισης των λειτουργιών» χαρακτηρίζουν πέντε δικαστικές Ενώσεις τ...


«Θλιβερές, ανεπίτρεπτες και ασύμβατες με τη συνταγματική αρχή της διάκρισης των λειτουργιών» χαρακτηρίζουν πέντε δικαστικές Ενώσεις τις δηλώσεις του του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη περί παραδικαστικών κυκλωμάτων. Το δελτίο Τύπου των Ενώσεων έρχεται μια ημέρα μετά την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη η οποία διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας αλλά και την σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που έκανε λόγο για θεσμική εκτροπή.

«Υπάρχει μια σαφής διαχωριστική γραμμή μεταξύ της σοβαρής και υπεύθυνης με επιχειρήματα κριτικής από τη μια πλευρά και της έλλειψης σεβασμού και μειωτικής χωρίς επιχειρήματα κριτικής που υπονομεύει την αξιοπιστία της δικαστικής λειτουργίας», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Δικαστικές Ενώσεις.

Ολόκληρο το δελτίο Τύπου έχει ως εξής :

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θλιβερές, ανεπίτρεπτες και ασύμβατες με τη συνταγματική αρχή της διάκρισης των λειτουργιών οι  δηλώσεις του υπουργού  κ.Πολλάκη, ο οποίος όχι μόνο αγνοεί και παραγνωρίζει τον κατά το Σύνταγμα θεσμικό ρόλο της Δικαιοσύνης και συνακόλουθα των λειτουργών της, αλλά προσβάλλει και απαξιώνει με εντυπωσιακή προχειρότητα, χωρίς καμιά απολύτως τεκμηρίωση και με ισοπεδωτικές γενικεύσεις τους δικαστικούς λειτουργούς, υποσκάπτει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο σύστημα απονομής της δικαιοσύνης, απαραίτητη σ' ένα κράτος Δικαίου, και υπονομεύει αυτό ακριβώς που υποτίθεται ότι εξυπηρετεί, όταν σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η εμπιστοσύνη στον θεσμό της δικαιοσύνης αποτελεί ύψιστη αναγκαιότητα και για την οικονομική ανάπτυξη και τη λήψη επενδυτικών αποφάσεων στη χώρα μας.

Οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί ασκούν τα καθήκοντά τους στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων της Πολιτείας, με ιδιαίτερα αυξημένο αίσθημα ευθύνης, εν όψει και των κρίσιμων περιστάσεων που βιώνει η Χώρα μας κάτω από ιδιαίτερες δύσκολες συνθήκες, με σύμμαχο μόνο την πραγματικότητα, η οποία πρέπει να διαβαστεί σωστά.

Οι δημόσιες δηλώσεις για την δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της ιδίως από όργανα της πολιτικής εξουσίας, πρέπει, να λαμβάνουν υπόψη τον κεντρικό θεσμικό τους ρόλο για τη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και να υπολογίζουν τις κοινωνικές και ψυχολογικές παραμέτρους, απαραίτητες για την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό στους θεσμούς. Υπάρχει μια σαφής διαχωριστική γραμμή μεταξύ της σοβαρής και υπεύθυνης με επιχειρήματα κριτικής από την μια πλευρά και της έλλειψης σεβασμού και μειωτικής χωρίς επιχειρήματα κριτικής που υπονομεύει την αξιοπιστία  της δικαστικής λειτουργίας.

Οι Πρόεδροι των Ενώσεων

Ευθύμιος Αντωνόπουλος, Σύμβουλος του Σ.τ.Ε

Ειρήνη Γιανναδάκη, Πρόεδρος Εφετών

Δημήτριος Ασπρογέρακας, Εισαγγελέας Εφετών

Ασημίνα Σαντοριναίου, Σύμβουλος Ελεγκτικού Συνεδρίου

Χρήστος Μητκίδης, Σύμβουλος του Ν.Σ.Κ

 

Υπενθυμίζεται πως κ. Πολάκης είπε σε ομιλία του στο Περιστέρι πως «υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Πρέπει να μπουν νέοι άνθρωποι μέσα σε αυτή γιατί μεγάλη μερίδα των δικαστών είναι - για να το πω ευγενικά - εξαρτώμενοι ή - για να το πω κανονικά - στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση