GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σταμάτης: Δεν είχαμε κανένα λόγο να συμπράξουμε στην αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν είχαμε κανένα λόγο να συμπράξουμε στην αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Σταμάτης , μιλώντας...


«Δεν είχαμε κανένα λόγο να συμπράξουμε στην αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Σταμάτης , μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ο κ. Σταμάτης, επισημαίνοντας ότι η αποχώρηση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη Βουλή ήταν επιβεβλημένη, από τη στιγμή που η κυβέρνηση ψήφισε και ενεργοποίησε τη διάταξη για τις offshore εταιρείες.

«Θα είχε νόημα η σημερινή ψήφιση εάν δεν είχε δημοσιευτεί στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης ο προηγούμενος νόμος», υπογράμμισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ενώ επέκρινε και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, σημειώνοντας πως η δέσμευσή του ότι θα ακυρώσει τις συνέπειες τις επίμαχης διάταξης είναι γενική και αόριστη.

Συμπλήρωσε, δε, ότι στο εξής θα δίνεται η δυνατότητα να φοροδιαφεύγουν όσοι λειτουργούν offshore εταιρείες σε συνεργαζόμενες χώρες και τόνισε ότι δεν αληθεύει ότι η ψήφιση της διάταξης αποτελούσε προαπαιτούμενο από τους δανειστές και υποχρέωση της Ελλάδας απέναντι στην ομάδα κρατών εναντίον της διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στο ζήτημα της ολοκλήρωσης της συμφωνίας, υποστήριξε ότι οι δανειστές «θα κάνουν κάποιο σκόντο» στην κυβέρνηση ενόψει του Brexit, αλλά εκτίμησε ότι το φθινόπωρο, με δεδομένο ότι το ΔΝΤ θα βάλει στο τραπέζι τα ζητήματα των ομαδικών απολύσεων, των εργασιακών σχέσεων και της απελευθέρωσης της αγοράς, πιθανόν να υπάρξουν αποχωρήσεις βουλευτών από την κυβέρνηση.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ανάπτυξη αν δεν πάμε σε μείωση δαπανών, όμως, η κυβέρνηση επέλεξε να αυξήσει τις ασφαλιστικές εισφορές και τη φορολογία και να μειώσει μισθούς και συντάξεις», υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ και εμφανίστηκε βέβαιος ότι υπάρχουν περιθώρια περιορισμού των κρατικών δαπανών, χωρίς να γίνουν απολύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση