GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τον Κοντομηνά και η απάντηση της Τσιμτσιλή - ΒΙΝΤΕΟ

Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), σε ανακοίνωση της, κάνει λόγο για «ωμή» παρέμβαση του προέδρου του Alpha Δημήτρη...


Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), σε ανακοίνωση της, κάνει λόγο για «ωμή» παρέμβαση του προέδρου του Alpha Δημήτρη Κοντομηνά και τονίζει ότι η "η ενημέρωση δεν είναι εμπόρευμα".
Ο Δημήτρης Κοντομηνάς παρενέβη στον «αέρα» του «Happy Day» για τα σχόλια που ειπώθηκαν με αφορμή την ιδιωτική πρωτοβουλία του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών να παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα παιδιά στους Φούρνους Ικαρίας.
Η ανακοίνωση της EΣΗΕΑ αναφέρει τα εξής:
“Η ωμή παρέμβαση του κ. Δημήτρη Κοντομηνά στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του «ALPHA» έδειξε απροκάλυπτα πώς εννοούν την ενημέρωση τα αφεντικά στα κανάλια, διαψεύδοντας, έμπρακτα, όσους υποστηρίζουν ότι το προϊόν της ενημέρωσης δεν ελέγχεται και δεν καθορίζεται από την ιδιοκτησία των Μέσων.
Εν τούτοις, οφείλουμε να επισημάνουμε και κάτι ακόμη: Η ενημέρωση, εφ’ όσον μιλάμε για πραγματική ενημέρωση, είναι υπεύθυνη δουλειά των δημοσιογράφων και δεν μπορεί να προσφέρεται ως έδεσμα μεταξύ τυρού και αχλαδίου, όπως συμβαίνει σε ψυχαγωγικές εκπομπές. Όσοι το επιδιώκουν, με όποιους στόχους, πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό έχει και τις συνέπειές του…
Η κυβέρνηση, όμως, αντί να πάρει μέτρα προς την κατεύθυνση της προστασίας του πλουραλισμού και της ελεύθερης και υπεύθυνης ενημέρωσης, φροντίζει να «τακτοποιήσει» το τηλεοπτικό τοπίο με εκπτώσεις στους καναλάρχες, που θέλουν λιγότερους από τους μισούς δημοσιογράφους, μετά την αδειοδότηση.
Η ΕΣΗΕΑ αντιδρά και θα συνεχίσει να αντιδρά στη φαλκίδευση της ενημέρωσης και στην ποδηγέτηση των δημοσιογράφων, που επιχειρείται συστηματικά.
Η ενημέρωση δεν είναι εμπόρευμα”.

H παρουσιάστρια της εκπομπής "Happy Day" Σταματίνα Τσιμτσιλή ανέφερε τα εξής: «Όταν είσαι τρεις ώρες κάθε μέρα στον αέρα εδώ και δυόμισι τρία χρόνια, μπορεί να έχεις και μια κακή στιγμή και όλοι ψάχνουν αφορμή στον βωμό της ανθρωποφαγίας που μας διακατέχει μια κακή σου στιγμή για να σε πετροβολήσουν. Και αυτοί που κάνουν τις ανακοινώσεις, ας κοιτάξουν στα μητρώα τους που έχουν γράψει ως δημοσιογράφους τους γραμματείς, φαρισαίους, βαστάζους και οδηγούς των διευθυντών ειδήσεων και μετά να πάνε να το παίξουν καμπόσοι με ανακοινώσεις. Ευχαριστώ».

Δείτε το βίντεο από τον Alpha:


Δείτε επίσης:
Oι αναρτήσεις του Παπανώτα στο Instagram για το "επεισόδιο" με τον Κοντομηνά - ΦΩΤΟ
Πως σχολίασαν το χθεσινό "επεισόδιο" με τον Κοντομηνά - ΒΙΝΤΕΟ
Παρέμβαση Κοντομηνά για Ελληνικό και Ιατρικό Κέντρο - ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση