GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δύο νεκροί από την καταστροφική πυρκαγιά στην Κύπρο

Απεβίωσε και δεύτερος δασοπυροσβέστης, ο Μάριος Αριστοτέλους, 44 χρόνων, ο οποίος είχε τραυματιστεί την Κυριακή από ανατροπή του οχήμ...


Απεβίωσε και δεύτερος δασοπυροσβέστης, ο Μάριος Αριστοτέλους, 44 χρόνων, ο οποίος είχε τραυματιστεί την Κυριακή από ανατροπή του οχήματος στο οποίο επέβαινε με άλλους δύο συναδέλφους του. 

Από το ίδιο δυστύχημα είχε χάσει νωρίτερα τη ζωή του και ο δασοπυροσβέστης, Ανδρέας Σοφοκλέους, 49 χρόνων, πατέρας πέντε παιδιών.

Όσον αφορά τη φωτιά, εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο ειδήσεων ότι η φωτιά στην περιοχή Σολέας παραμένει ανεξέλεγκτη και απειλεί την περιοχή της Ασίνου. Ανέφερε, επίσης, ότι ήδη ξεκίνησαν τα εναέρια μέσα τις ρίψεις τους.

Σε ύφεση ορισμένα από τα μέτωπα

Στο μεταξύ, υπό ύφεση βρίσκονται κάποια από τα μέτωπα της πυρκαγιάς, γεγονός που δημιουργεί ελπίδες ότι σύντομα θα αναχαιτισθεί η πύρινη λαίλαπα, η οποία για τρίτη ημέρα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στην περιοχή της Σολέας. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, Ανδρέας Χρίστου, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι στην περιοχή της πυρκαγιάς επικρατεί άπνοια, γεγονός το οποίο διευκολύνει το έργο της πυρόσβεσης. Με το πρώτο φως της ημέρας επανήρχισαν οι ρίψεις νερού από τα 16 πτητικά μέσα, της Δημοκρατίας, της Ελλάδας και του Ισραήλ, ενώ καθ’ όλη της διάρκειας της νύκτας επιχειρούσαν οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης. Τα κύριο μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται από τους πρόποδες του βουνού της κοινότητας Κούρδαλι προς τα Σπήλια και στην περιοχή "Ροτσιά" στο δάσος "Αδελφοί". Η πυρκαγιά, η χειρότερη στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχει μέχρι στιγμής αποτεφρώσει περίπου 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα πευκοδάσους, προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή.

Πηγή:philenews - ΡΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση