GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη φυλακή οι γονείς του Τζιχάντι Τζακ γιατί του έστειλαν χρήματα

Οι γονείς του Βρετανού τζιχαντιστή, μέλος στο Ισλαμικό Κράτος, "Τζιχάντι Τζακ" τέθηκαν σε προσωρινή κράτηση επειδή - όπως έ...


Οι γονείς του Βρετανού τζιχαντιστή, μέλος στο Ισλαμικό Κράτος, "Τζιχάντι Τζακ" τέθηκαν σε προσωρινή κράτηση επειδή - όπως έκρινε το δικαστήριο - έστειλαν χρήματα στον γιο τους στη Συρία, ενώ γνώριζαν ότι αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να χρηματοδοτήσουν τρομοκρατικές ενέργειες.

Για την κράτηση των γονιών του "Τζιχάντι Τζακ", το δικαστήριο δήλωσε:

"Η υπόθεση αυτή αφορά την επαναλαμβανόμενη αποστολή ή απόπειρες για να στείλουν χρήματα ο κύριος Λετς και η κυρία Λέιν στον γιο τους στη Ράκα της Συρίας, που τελεί υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους. Ο 20χρονος συνδέεται με τους τρομοκράτες. Τους είπαν από την αστυνομία σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις ότι αυτό δεν επιτρέπεται".

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το ζευγάρι έστειλε £ 223 στις 2 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, £ 1.000 στις 31 Δεκεμβρίου και £ 500 τον Ιανουάριο.

Αν καταδικαστούν, μπορούν να αντιμετωπίσουν μέχρι και 14 χρόνια κάθειρξης.

Ο 55χρονος Τζον Λετς και η 54χρονη σύζυγός του Σάλι Λέιν, είχαν προειδοποιηθεί από την αστυνομία να μην στείλουν χρήματα στο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, στην πόλη Ράκα στη Συρία.

Ο γιος τους, ο 20χρονος Τζακ Λετς, πιστεύεται ότι είναι ο πρώτος λευκός Βρετανός που εντάχθηκε στο ISIS.

Ο Τζακ είχε πει στους γονείς του ότι επρόκειτο να μελετήσει αραβικά στο Κουβέιτ.

Ο νεαρός, ωστόσο, πήρε άλλο δρόμο. Εξισλαμίστηκε, άλλαξε το όνομά του σε Αμπού Μοχάμεντ και ριζοσπαστικοποιήθηκε.

Πιστεύεται ότι έχει παντρευτεί μία Ιρακινή και έχουν κάνει ένα γιο, τον Μοχάμεντ, ενώ αυτή την περίοδο βρίσκεται στη Φαλούτζα του Ιράκ, που πολιορκείται από τις 23 Μαΐου από τις ιρακινές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση