GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ ο Πολάκης...

Γράφει ο Μαυρογιαλούρος. Να που ο φοβερός και τρομερός Πολάκης ξαναχτύπησε, έγινε πάλι πρόσωπο των ημερών κι εγώ, κοτζάμ Μαυρογιαλούρο...

Γράφει ο Μαυρογιαλούρος.

Να που ο φοβερός και τρομερός Πολάκης ξαναχτύπησε, έγινε πάλι πρόσωπο των ημερών κι εγώ, κοτζάμ Μαυρογιαλούρος, να τρέχω και να ρωτάω μέσα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος τι ακριβώς συμβαίνει με την περίπτωσή του…

Τι κρύβεται λοιπόν πίσω από αυτήν την «υπερδραστηριότητα» του μάγκα του πολά(κη) βαρύ αναπληρωτή υπουργού Υγείας που ανοίγει συνεχώς μέτωπα αλλά μόλις δει τα σκούρα μαζεύεται σαν κότα;

Κινείται αυτόνομα ή βρίσκεται σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου;

Στην πρώτη περίπτωση ο ίδιος γιατί το κάνει και γιατί οι άλλοι, δηλαδή ο Τσίπρας και ο περίγυρός του, τον αφήνουν;

Αν όλα αυτά είναι σε συντονισμό με το κυβερνητικό επιτελείο, ποιος είναι ο στόχος τους;

Αυτά τα ερωτήματα και οι απορίες έχουν τη σημασία τους γιατί από τις απαντήσεις μπορούμε να καταλάβουμε περισσότερα για το πού σκοπεύει να το πάνε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας προσωπικά.

Από αυτά που ρωτώντας έμαθα λοιπόν βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο Πολάκης χρησιμοποιείται από το Μαξίμου σε ρόλο «κομάντο». Για την ακρίβεια, βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά ο οποίος έχει και τη γενικότερη ευθύνη για την κυβερνητική προπαγάνδα.

Εκπαιδευμένος στον τραμπουκισμό από την εποχή που ήταν Κνίτης και φοιτητής της Ιατρικής, ο Πολάκης πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον Τσίπρα μόλις τον έκανε υπουργό. Μου θύμισαν μάλιστα ότι το «άστρο» του άρχισε να ανατέλλει μόλις το περσινό καλοκαίρι έβγαλε τον αρχηγό του από τη δύσκολη θέση για την επίσκεψή του με πολυτελή θαλαμηγό στη Μήλο, λέγοντας ότι δήθεν είχαν πάει με τη δική του βάρκα…

Ο Πολάκης από υφυπουργός Εσωτερικών αναβαθμίστηκε σε υπουργό αναπληρωτή Υγείας με περισσότερες αρμοδιότητες και μεγαλύτερη εξουσία από τον ίδιο τον υπουργό Α. Ξανθό.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μέσα στα καθήκοντα που του ανατέθηκαν ήταν και τα «βρώμικα χτυπήματα» προς πάσα κατεύθυνση και όχι μόνο για το χώρο της Υγείας.

Αυτή η αριστεροκομμουνιστική τακτική, η οποία με εντολή του Ν. Παππά κλιμακώθηκε από την ημέρα που ψηφίστηκαν τα νέα δολοφονικά φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα, έχει στόχο:

Κατ’ αρχάς τον αποπροσανατολισμό. Με απλά λόγια έχει αναλάβει να στέλνει τη μπάλα στην εξέδρα και ο κόσμος να ασχολείται είτε με τις καταγγελίες είτε με τους καβγάδες του Πολάκη και να «ξεχνάει» τη φτώχεια και την πείνα του.

Δεύτερον, τη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού σε πρώτη φάση και συνδιαλλαγής (αν όχι συναλλαγής) στη συνέχεια με τους αποδέκτες των καταγγελιών είτε είναι πρόσωπα, είτε επαγγελματικές και κοινωνικές τάξεις. Γι αυτό το τελευταίο διάστημα ο Πολάκης έχει «απλωθεί» εκτός από την Υγεία και σε θέματα των δημοσιογράφων, των καναλιών, των δημοσίων έργων, τώρα των δικαστών κοκ.

Και τρίτον, την εσωκομματική τρομοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ για όποιον παθαίνει κρίσεις συνειδήσεως και σκέφτεται να διαφοροποιηθεί. Με βάση τα σταλινικά πρότυπα, ο Πολάκης -και οι κλώνοι του- είναι έτοιμοι να τον κατασπαράξουν ως προδότη που λιποτάκτησε, παίζει το παιχνίδι του εχθρού και άλλα τέτοια…

Όλα αυτά εντάσσονται στη γενικότερη στρατηγική του Τσίπρα να παριστάνει ότι ο ίδιος αγωνίζεται κόντρα στα συμφέροντα, στη διαφθορά και στους σάπιους μηχανισμούς τους οποίου υποτίθεται πολεμάει με νύχια και με δόντια.

Αν χρειαστεί βέβαια, στην πορεία μπορεί και να τον αδειάσει τον Πολάκη αφού όπως μου λένε ο Τσίπρας τους θεωρεί όλους αυτούς αναλώσιμους. Τους χρησιμοποιεί ως σκυλιά για να γαβγίζουν -κι ας λένε οι ίδιοι «αφήστε τα σκυλιά να γαβγίζουν…»- και αναλόγως με τις σκοπιμότητές του να τους αμολάει ή να τους μαζεύει.

Εμένα πάντως γιατί όλα αυτά μου μοιάζουν με άλλοθι που ο Τσίπρας και η παρέα του στήνουν μπροστά στην καταστροφή τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση