GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραιτηθείτε: Ποιοι και γιατί εμπνεύστηκαν πρώτοι το σύνθημα!

Από τη δημιουργία του συνθήματος "παραιτηθείτε" έως την πρώτη αντικυβερνητική συγκέντρωση. Η εμπνεύστρια του "παραιτηθεί...


Από τη δημιουργία του συνθήματος "παραιτηθείτε" έως την πρώτη αντικυβερνητική συγκέντρωση. Η εμπνεύστρια του "παραιτηθείτε", Ρούλα Καλαρά, περιγράφει τη διαδρομή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Ράνια Τζίμα για λογαριασμό του Mega, η κυρία Καλαρά, φιλόλογος στο επάγγελμα εξήγησε ότι το «Παραιτηθείτε» προέκυψε πριν από τρεις μήνες από την ίδια και μια φίλη της που ήθελαν να βρουν μια λέξη για να κάνουν πλάκα και να γελούν, όπως χαρακτηριστικά λέει.
"Ξεκινήσαμε δύο στο Facebook, μέσα σε δύο ημέρες είχαμε γίνει εκατό και σε μια εβδομάδα 500. Φτιάξαμε μια μυστική ομάδα 1000 ατόμων και συνενοούμασταν. Μέσα σε δύο μήνες αυτό σοβάρεψε και απλώθηκε πολύ σε όλο το φάσμα του δημοκρατικού τόξου και κατέληξε σήμερα στην πρώτη αντικυβερνητική συγκέντρωση" εξηγεί η κυρία Καλαρά.

Σχολιάζοντας το  «ραντεβού» στο κέντρο της Αθήνας, η ίδια κάνει λόγο για μια συγκέντρωση πολιτών που θέλουω να εκδηλώσουn το θυμό και την αντίθεσή τους ελεύθερα και δημόσια.
"Είναι δικαίωμά μας» τονίζει.

Κληθείσα να μιλήσει για την επίθεση που δέχτηκε αυτή η κίνηση από στελέχη της κυβέρνησης η κυρία Καλαρά είπε χαρακτηριστικά: "Σε αυτούς τους οχετούς του ψέματος της λάσπης και της συκοφαντίας είναι αδύνατον να απαντήσει ένας νορμάλ άνθρωπος μέσα σε πέντε λεπτά", ενώ εκτόξευσε τα πυρά της και κατά του ΓΓ του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη λέγοντας: «Με τον Νεφελούδη υπήρξαμε σύντροφοι για 40 χρόνια. Ήμασταν μαζί στο ΚΚΕ και τη ΔΗΜΑΡ και ήμουν από τους ελάχιστους που τον ψήφισαν. Ντρέπομαι πολύ για λογαριασμό του".

Αναφερόμενη στις συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων που διαδήλωναν δυναμικά μπροστά από τη Βουλή το 2011, η γυναίκα που εμπνεύστηκε το «Παραιτηθείτε» επιδίωξε να διαχωρίσει την ταυτότητα των δύο ομάδων χαρακτηρίζοντας τους πρώτους "όχλο που ζωντάνεψε και νομιμοποίησε τη Χρυσή Αυγή. Εξαιτίας τους φούντωσε ο ναζισμός στη χώρα", δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση