GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσακαλώτος: Θα έχουμε αποτύχει αν σε ένα χρόνο δεν γίνουν εμφανή τα σημάδια ανάκαμψης

«Νομίζω ότι θα έχουμε αποτύχει, αν σε ένα χρόνο από τώρα δεν είναι εμφανή τα σημάδια της ανάκαμψης» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλε...


«Νομίζω ότι θα έχουμε αποτύχει, αν σε ένα χρόνο από τώρα δεν είναι εμφανή τα σημάδια της ανάκαμψης» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη του στο Euronews.
Ο κ. Τσακαλώτος έκανε λόγο για έναν «οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση», ο οποίος περιελάβανε την ολοκλήρωση ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη δέσμευση για το χρέος.
«Περιελάμβανε ακόμη την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και βεβαίως μια δέσμευση για το χρέος. Νομίζω ότι η απόφαση της 24ης Μαΐου οδηγεί στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και στην εκταμίευση της δόσης. Παράλληλα, πετύχαμε μια καλή συμφωνία για το χρέος» σημείωσε.
Ερωτηθείς για τα μέτρα λιτότητας, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «το πρόγραμμα ήταν εμπροσθοβαρές, όμως τελειώνουμε με τα φορολογικά και πλέον ξεδιπλώνουμε την αναπτυξιακή μας ατζέντα».
«Οι πολίτες μας ψήφισαν γιατί ξέρουν ότι θα εφαρμόσουμε αυτό το πρόγραμμα με την μεγαλύτερη δυνατή ευαισθησία. Στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και του φορολογικού συστήματος κάναμε πράξη αυτό το σκεπτικό».
Αναφερόμενος στο Brexit ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι «για το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και την Ελλάδα, το καλύτερο είναι η χώρα να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και πρόσθεσε ότι «αν το Brexit γίνει πραγματικότητα, θα υπάρξουν και άλλες φυγόκεντρες δυνάμεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση