GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά στην Κεφαλονιά

Στα «δίχτυα» της Ασφάλειας Αργοστολίου έπεσε έπειτα από πολύμηνη έρευνα, εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ινδική κάνναβη στην Κεφα...


Στα «δίχτυα» της Ασφάλειας Αργοστολίου έπεσε έπειτα από πολύμηνη έρευνα, εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ινδική κάνναβη στην Κεφαλονιά.

Κεντρικό ρόλο της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται πως είχε ένας 36χρονος εποχικός πυροσβέστης, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τους τρεις συνεργούς του, δύο ημεδαπούς 36 και 22 ετών, καθώς και έναν 26χρονο υπήκοο Αλβανίας. Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη τριάντα τέσσερα άτομα, αλλοδαποί και ημεδαποί, διάφορων ηλικιών που φέρονται ως χρήστες της ναρκωτικής ουσίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αστυνομικών ερευνών, φέρεται ότι η εγκληματική ομάδα δρούσε από τις αρχές του έτους συστηματικά, ακολουθούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία και διακινούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης, σε συγκεκριμένο πελατολόγιο χρηστών στην Κεφαλονιά, αποκομίζοντας από αυτήν τη δράση μεγάλο οικονομικό όφελος.

Κατά τις έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στις κατοικίες των συλληφθέντων, καθώς και σε εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν ως αποθηκευτικό χώρο, ποσότητες κάνναβης σε διάφορες συσκευασίες συνολικού βάρους 1.045 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 26.925 ευρώ, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, περίστροφο κρότου λάμψης, κινητά τηλέφωνα, σπρέι πιπεριού, σιδερογροθιά και άλλα αντικείμενα, δύο αυτοκίνητα καθώς και μασούρι εκρηκτικής ύλης (ζελατινοδυναμίτιδα) βάρους 150 γραμμαρίων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό τη μεταφορά και πώληση κάνναβης, την παράνομη κατοχή όπλων και εκρηκτικών, καθώς και άλλα αδικήματα.

Την υπόθεση διερευνά το Τμήμα Ασφάλειας Αργοστολίου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ανακριτή Κεφαλονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση