GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Π. Ρήγας: Να διαμορφώσουμε τώρα το πολιτικό μας σχέδιο

«Η προσυνεδριακή διαδικασία μας βρίσκει σε μια περίοδο που ο πυκνός πολιτικός χρόνος και τα γεγονότα που έχουν μεσολαβήσει δημιουργού...


«Η προσυνεδριακή διαδικασία μας βρίσκει σε μια περίοδο που ο πυκνός πολιτικός χρόνος και τα γεγονότα που έχουν μεσολαβήσει δημιουργούν το πολιτικό υπόβαθρο να γίνει μια συζήτηση και με τα μέλη του κόμματος και με την κοινωνία ώστε να διαμορφώσουμε το πολιτικό σχέδιο για την επόμενη περίοδο, λαμβάνοντας υπόψη τα θετικά και τα αρνητικά που προηγήθηκαν», δήλωσε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο κ. Ρήγας απευθυνόμενος στα μέλη της ΚΕ είπε ότι οφείλουμε όλοι, όχι μόνο στην αριστερά της Ελλάδας αλλά και στην αριστερά της Ευρώπης, να προτείνουμε το μοντέλο του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς που θα υπηρετήσει όλες τις ανάγκες που υπάρχουν την επόμενη περίοδο.

Ο Γραμματέας του κόμματος αναφέρθηκε σε όλη την προηγούμενη περίοδο σημειώνοντας ότι έγιναν δύσκολες επιλογές. Υπογράμμισε όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό με ειλικρίνεια και κέρδισε τις εκλογές και συνέχισε να δίνει μάχες, και συνεχίζει και σήμερα, έχοντας απέναντί του ολόκληρο το μιντιακό και πελατειακό πολιτικό σύστημα διαπλοκής. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να δημιουργήσει τις συνθήκες για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, υπογράμμισε επίσης ο Παναγιώτης Ρήγας.

Η διεξαγωγή του 2ου συνεδρίου αποτελεί μεγάλο σταθμό, δήλωσε ο Γραμματέας της ΚΕ, γιατί οι αποφάσεις του πρέπει να διαμορφώσουν τους όρους ώστε η κοινωνία να αντιληφθεί το Συνέδριο όχι ως διαδικασία διευθέτησης εσωτερικών εκκρεμοτήτων αλλά ως ανοιχτή διαδικασία με ριζοσπαστικό αριστερό προσανατολισμό. «Είναι ανάγκη να μεταβούμε από την πολιτική εξαγγελία σε συγκεκριμένο οδικό χάρτη πολιτικών πρωτοβουλιών», είπε ο κ. Ρήγας.

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα από την πρώτη αξιολόγηση, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι είναι σίγουρο πως οι εκβιασμοί θα συνεχιστούν και ότι η κυβέρνηση έχει να δώσει μια ακόμη μεγάλη μάχη για τα εργασιακά και την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, γιατί η ανάκαμψη δεν μπορεί να στηριχθεί στη συντριβή των δυνάμεων εργασίας.

Ο Γραμματέας του κόμματος αναφέρθηκε και στις σχέσεις κόμματος κυβέρνησης και αλλά και τις σχέσεις της Κυβέρνησης με την Κοινοβουλευτική Ομάδα. «Όπου υπήρξε συλλογική λειτουργία, το αποτέλεσμα είχε πάντα θετικό πρόσημο», είπε ο κ. Ρήγας, σημείωσε όμως: «κανείς δεν θέλει να γίνει ελεγκτής ή να επιβάλλει τις απόψεις του. Όμως φαινόμενα επιβολής απόψεως εκτός της συλλογικής σκέψης, δεν βοηθούν». Είπε επίσης πως όπου οι βουλευτές έχουν συλλογική σχέση και συνδιαμόρφωση προτάσεων με τις νομαρχιακές επιτροπές, οι παρεμβάσεις στην κοινωνία είχαν αποτελέσματα. Όπου όμως δεν υπάρχει αυτή η συλλογική λειτουργία τα αποτελέσματα δεν είχαν θετικό πρόσημο. Γι’ αυτό μετά τις αποφάσεις του Συνεδρίου θα πρέπει-τόνισε-να δημιουργηθεί πλαίσιο που όλοι θα καταφέρουν να το στηρίξουν.

O Γραμματέας του κόμματος αναφέρθηκε στον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση για να τονίσει ότι οι προοδευτικές αλλαγές πρέπει να γίνουν όχι μόνο στην οικονομία, στην ανάπτυξη, στην παραγωγική ανασυγκρότηση αλλά και στη δημόσια διοίκηση και στο επίπεδο του πολιτικού συστήματος για τη λαϊκή κυριαρχία.

Αναφέρθηκε και στο φαινόμενο των επιθέσεων σε εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, και τόνισε ότι αυτό θα λυθεί με τον όγκο των συγκεντρώσεων, γι’ αυτό ζήτησε όλες οι εκδηλώσεις να έχουν καλή και συγκροτημένη παρουσία.

2 σχόλια

  1. ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΝΈΝΑ ΝΌΜΙΣΜΑ ΓΙΑ ΚΆΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΚΌ ΝΑ ΤΟ ΈΧΕΤΕ ΣΕ ΚΑΜΙΆ ΑΠΟΘΉΚΗ....
    ΔΏΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΏΠΩΝ ΚΑΙ ΓΡΆΨΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑΡΧΊΔΙΑ ΣΑΣ....ΆΛΛΑ ΈΧΕΤΕ;;;ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΕΞΙΟΊ ΔΙΑΘΈΤΟΥΝ ΑΡΧΊΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΊ ΑΝΑΡΧΙΚΟΊ ....

    Απορώ και γιατί παραιτείσαι, ρε Κάμερον Γατάκι;;;.

    Πάρε το ΟΧΙ και κάνε το ΝΑΙ που κάθεσαι και ιδρώνεις σαν γουρούνι.
    Do it like Alexis.

    Πάντως, να ‘ναι καλά η «πολιτισμένη» Ευρώπη.

    Βγάζει πολύ γέλιο η ΕΛΛΆΔΑ τα τελευταία χρόνια...Και έφτασαν ν’ απορούμε ΓΙΑΤΊ οι Ευρωπαίοι γιατί μας φτύνουν.....ΜΑΛΑΚΕΣ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΤΕ ~~~


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα περιμένετε να διαμορφώσετε το πολιτικό σας σχέδιο; Αντε και μας πίσατε "πίσσα και πούπουλα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση