GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγκρίνουν τον Τραμπ με τον Χίτλερ

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Hewlett Packard Μεγκ Ουίτμαν, μια από τους σημαντικότερους χορηγούς των Ρεπουμπλικάνων, επέμεινε στην αντίθ...


Η διευθύνουσα σύμβουλος της Hewlett Packard Μεγκ Ουίτμαν, μια από τους σημαντικότερους χορηγούς των Ρεπουμπλικάνων, επέμεινε στην αντίθεσή της στην υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ για τον Λευκό Οίκο και τον συνέκρινε με φασίστες ηγέτες όπως ο Αδόλφος Χίτλερ και ο Μπενίτο Μουσολίνι, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ΜΜΕ και δύο πηγές.
Η Ουίτμαν φέρεται να έκανε αυτή την τοποθέτηση προχθές Παρασκευή, σε μια εκδήλωση με οικοδεσπότη τον άλλοτε υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Μιτ Ρόμνεϊ, όπου παράλληλα επέκρινε τον Πολ Ράιαν, τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, διότι τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Τραμπ, έγραψε χθες η εφημερίδα The Washington Post.
Δύο πρόσωπα που συμμετείχαν στην εκδήλωση, στο Παρκ Σίτι, στη Γιούτα, επιβεβαίωσαν μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι αυτό ήταν το περιεχόμενο της τοποθέτησης της Ουίτμαν. Η διευθύνουσα σύμβουλος της HP δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.
Η δισεκατομμυριούχος Ουίτμαν, η οποία υποστήριξε τον ατυχήσαντα υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Κρις Κρίστι, κατέβαλε εντατικές προσπάθειες προκειμένου να μην κερδίσει ο Τραμπ το χρίσμα του GOP.
Τον Φεβρουάριο, είχε αποκαλέσει τον υποψήφιο «ακατάλληλο» για να γίνει πρόεδρος.
Έκτοτε όμως, ο Τραμπ εξασφάλισε ουσιαστικά το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και αναμένεται να αναμετρηθεί με τη Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον Ποστ, ο Ράιαν προσπάθησε να εξηγήσει στους περίπου 300 συμμετέχοντες στην εκδήλωση πως ήταν αναγκασμένος να ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του Τραμπ, διότι αντιμετώπιζε όλο και μεγαλύτερες πιέσεις.
Έπειτα από εβδομάδες σιωπής, τάχθηκε υπέρ του μεγιστάνα των ακινήτων στις αρχές του Ιουνίου, διαχωρίζοντας τη θέση του από πολλά στελέχη του κομματικού κατεστημένου τα οποία θεωρούν πως η ρητορική του Τραμπ ζημιώνει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.
Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Μιτ Ρόμνεϊ, ο υποψήφιος του GOP για την προεδρία το 2012, που καταγγέλλει τη «διάχυση του ρατσισμού» από μέρους του Ντόναλντ Τραμπ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση