GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πόσο νερό πρέπει να πίνουν τα παιδιά το καλοκαίρι;

Το νερό είναι ένα από τα πιο απαραίτητα θρεπτικά συστατικά του σώματος. Οι άνθρωποι μπορεί να επιβιώσουν έξι εβδομάδες χωρίς φαγητό, ...


Το νερό είναι ένα από τα πιο απαραίτητα θρεπτικά συστατικά του σώματος.
Οι άνθρωποι μπορεί να επιβιώσουν έξι εβδομάδες χωρίς φαγητό, αλλά δεν μπορούν να ζήσουν περισσότερο από μια εβδομάδα χωρίς νερό.
Αυτό συμβαίνει γιατί το νερό αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για όλες τις λειτουργίες του σώματος.
Αποτελεί, κατά μέσο όρο το 60 τοις εκατό του σωματικού βάρους και βοηθά στη διατήρηση της σταθερής θερμοκρασίας του σώματος ενώ μεταφέρει θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο σε όλα τα κύτταρα.
Πόσο νερό χρειάζονται τα παιδιά;

Η ημερήσια ποσότητα του νερού που χρειάζεται ένα παιδί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η ηλικία, το βάρος και το φύλο. Ακόμα, σημαντικό ρόλο παίζει η θερμοκρασία, η υγρασία και το επίπεδο της δραστηριότητας του παιδιού.

Το παρακάτω διάγραμμα θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πόσο νερό χρειάζεται ένα παιδί ή ένας έφηβος κάθε μέρα.
Αυτές οι συστάσεις αφορούν γενικά υγιή παιδιά που ζουν σε εύκρατα κλίματα!

Στο διάγραμμα υπολογίζεται το σύνολο του νερού, το οποίο περιλαμβάνει το νερό από όλες τις πηγές: πόσιμο νερό, άλλα ποτά -όπως χυμοί- και τρόφιμα.
Να θυμάστε, ότι τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε νερό από ό,τι έχουν άλλες στερεές τροφές. Αυτή η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό βοηθά να κρατηθεί το επίπεδο θερμίδων από φρούτα και λαχανικά χαμηλά, ενώ το επίπεδο των θρεπτικών συστατικών παραμένει υψηλό - άλλος ένας καλός λόγος για τρώνε τα παιδιά περισσότερο από αυτή την ομάδα τροφίμων.

pinakas

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση