GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βενεζουέλα: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται για την οικονομική κρίση ζωγραφίζοντας... χαρτονομίσματα

Με την ονομαστική αξία του χαρτονομίσματος της Βενεζουέλας να ισοδυναμεί πλέον με κάτι λιγότερο από μία τσίχλα, ένας καλλιτέχνης αποφάσ...


Με την ονομαστική αξία του χαρτονομίσματος της Βενεζουέλας να ισοδυναμεί πλέον με κάτι λιγότερο από μία τσίχλα, ένας καλλιτέχνης αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί για την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα του χρησιμοποιώντας το εθνικό νόμισμα... ως καμβά.
Ο Χοσέ Λεόν, 24 ετών, ζωγραφίζει τα πρόσωπα των εθνικών ηρώων της Βενεζουέλας που δεσπόζουν στα χαρτονομίσματα των δύο μπολίβαρ –τα οποία ισοδυναμούν με το 1/5 του αμερικανικού σεντς στην μαύρη αγορά συναλλάγματος– με τα πρόσωπα σούπερ ηρώων από την Αμερική.
«Κάποια στιγμή πληρώθηκα με χαρτονομίσματα των δύο μπολίβαρ: μου στοίχισε! Τη νύχτα εκείνη, καθώς παρακολουθούσα την ταινία 'Deadpool,' (με πρωταγωνιστές Αμερικανούς σούπερ ήρωες) αποφάσισα να τους ζωγραφίσω πάνω στα χαρτονομίσματα» αφηγήθηκε ο σχεδιαστής τατουάζ και ερασιτέχνης σκιτσογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση