Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Έκκληση Τουσκ στους Βρετανούς: "Μείνετε μαζί μας"

Share it:

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ απηύθυνε απευθείας έκκληση στους Βρετανούς ψηφοφόρους, καλώντας τους να επιλέξουν στο δημοψήφισμα της Πέμπτης να παραμείνουν στην ΕΕ και υποστηρίζοντας πως το Brexit θα εξασθενούσε όχι απλώς την Ευρώπη, αλλά τον δυτικό κόσμο.

"Θα ήθελα να απευθυνθώ στους Βρετανούς πολίτες εκ μέρους, είμαι βέβαιος γι' αυτό, σχεδόν όλων των Ευρωπαίων και των Ευρωπαίων ηγετών: Μείνετε μαζί μας", δήλωσε στη διάρκεια επίσκεψής του στην Πορτογαλία ο πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας. "Χωρίς εσάς, θα καταστεί ασθενέστερη όχι μόνο η Ευρώπη, αλλά ολόκληρη η δυτική κοινότητα. Μαζί θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις ολοένα και πιο δύσκολες προκλήσεις του μέλλοντος".

Οι ηγέτες της ΕΕ έχουν αποφύγει να πάρουν πολύ άμεσα μέρος στην εκστρατεία στη Βρετανία εξαιτίας του φόβου ότι κάτι τέτοιο ενδεχομένως να έφερνε το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όμως έχουν από καιρό επιμείνει ότι θέλουν να παραμείνει η Βρετανία στην ένωση και, καθώς οι δύο πλευρές παραμένουν στις δημοσκοπήσεις στήθος με στήθος, μερικοί πήραν τις τελευταίες ημέρες τον λόγο για να προειδοποιήσουν για τους κινδύνους της αποχώρησης.

Ο Τουσκ θα προεδρεύσει της επόμενης συνόδου κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωση την Τρίτη και Τετάρτη της ερχόμενης εβδομάδας στις Βρυξέλλες, όταν θα συζητήσουν πώς θα απαντήσουν στην ψήφο των Βρετανών να παραμείνουν ή να αποχωρήσουν από την ΕΕ.

"Με κανέναν τρόπο δεν υποβαθμίζουμε τα οικονομικά κόστη που θα συνοδεύσουν το Brexit", δήλωσε. "Δεν έχω ωστόσο αμφιβολία ότι είμαστε ήδη προετοιμασμένοι για την ημέρα μετά το δημοψήφισμα".

Αν ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοινώσει επισήμως ότι η Βρετανία προτίθεται να εγκαταλείψει την ΕΕ, οι άλλοι 27 ηγέτες θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα σύστημα διαπραγμάτευσης για να κανονισθούν οι όροι του “διαζυγίου”. Αν οι Βρετανοί ψηφίσουν να παραμείνουν, τότε η σύνοδος κορυφής της ερχόμενης εβδομαδας θα συζητήσει την προώθηση της ειδικής συμφωνίας που συμφωνήθηκε με τον Κάμερον τον Φεβρουάριο.

Ο Τουσκ έχει καλέσει τους ηγέτες να εξετάσουν γιατί οι ψηφοφόροι, όχι μόνο στη Βρετανία, αλλά σε όλη την Ένωση, είναι απογοητευμένοι από την ΕΕ και έχει επιστήσει την προσοχή εναντίον αυτών που υποστηρίζουν την προώθηση στενότερης πολιτικής ολοκλήρωσης χωρίς την υποστήριξη της κοινής γνώμης.

"Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, πρέπει να εξετάσουμε επισταμένα το μέλλον της Ένωσης", δήλωσε ο Τουσκ. "Θα ήμασταν ανόητοι αν αγνοούσαμε ένα τέτοιο προειδοποιητικό σήμα όπως το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Υπάρχουν κι άλλα σήματα δυσαρέσκειας από την Ένωση που έρχονται απ' όλη την Ευρώπη, όχι μόνο από το Ηνωμένο Βασίλειο".
Share it:
Reactions:

Ευρώπη

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο-γροθιά στη συνείδησή μας! ΠΑΙΔΙΑ χωρίς τετράδια, χωρίς φαγητό, χωρίς φάρμακα...

Μάρω Μπουρδάκου   ΣΚΗΝΕΣ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ...ΣΚΗΝΕΣ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ... ΟΥΓΚΑΝΤΑ..., ένα σχολείο ..600 παι...