GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Χατζηδάκης για τον εκλογικό νόμο: Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει πάνω απ’ όλα το κομματικό του συμφέρον

Σε πολιτική σκοπιμότητα απέδωσε τη συζήτηση για τον νέο εκλογικό νόμο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην εκπομπή ...


Σε πολιτική σκοπιμότητα απέδωσε τη συζήτηση για τον νέο εκλογικό νόμο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.
Συγκεκριμένα, ο Κωστής Χατζηδάκης, απαντώντας στο ερώτημα τι είναι έτοιμη η ΝΔ να δεχθεί και τι όχι σχετικά με τον εκλογικό νόμο, μετά και τη συνέντευξη του Νίκου Φίλη στον Realfm 97,8 είπε: «Η ΝΔ παγίως εδώ και δεκαετίες είναι υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής. Και είναι υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής διότι θεωρούμε ότι με αυτόν τον τρόπο έχουμε σταθερότερες κυβερνήσεις στη χώρα. Το πιστεύουμε δε αυτό, είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε τις εκλογές».
Και πρόσθεσε: «Διερωτώμεθα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε τη δυνατότητα να αλλάξει αυτόν τον εκλογικό νόμο της ενισχυμένης αναλογικής με το μπόνους στο πρώτο κόμμα πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου το 2015, δεν το έκανε και το κάνει τώρα, που είναι πίσω στις δημοσκοπήσεις. Προφανώς επειδή τον έχει καταλάβει ηττοπάθεια».
Ερωτηθείς αν υπάρχει πίσω από αυτή την κίνηση πολιτικός δόλος, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Προφανώς υπάρχει σκοπιμότητα. Για μια ακόμα φορά ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει πάνω απ’ όλα το κομματικό του συμφέρον. Δεν φτάνει η ζημιά που έχει κάνει στο οικονομικό επίπεδο όπου μας έταξε τα χίλια μύρια, και αντί να πάμε εμπρός πήγαμε πίσω, και ξαναβρεθήκαμε στο πηγάδι της ύφεσης, επιχειρεί να κάνει κι αυτή τη ζημιά στο πολιτικό επίπεδο, με έναν νόμο ο οποίος δεν θα υπηρετήσει το συμφέρον της πατρίδας, κατά την άποψή μου τουλάχιστον. Εδώ έχουμε μία κυβέρνηση η οποία έχει προκύψει από έναν νόμο ενισχυμένης αναλογικής και πάλι στις συνθήκες της κρίσης δεν είναι σταθερή, όπως δεν ήταν και η προηγούμενη κυβέρνηση, εν τοις πράγμασι αποδείχθηκε με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Φανταστείτε να πάμε και σε απλή αναλογική έτσι όπως την περιγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτό τον κατακερματισμό δυνάμεων που έχουμε σήμερα με 8 κόμματα, πόσα έχουμε στη Βουλή, πόσα θα έχουμε στη συνέχεια. Και ποια κατάσταση θα υπάρξει. Αν αυτό θα συντελέσει στο να ξεπεράσουμε την κρίση ή όχι το αφήνω στη σκέψη και στην κρίση του κάθε ακροατή. Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει μία πολιτική σκοπιμότητα λόγω του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μείνει πίσω στις δημοσκοπήσεις και αντιγράφουν τις πρακτικές Κουτσόγιωργα. Είναι ηλίου φαεινότερο».
Ακούστε το ηχητικό:



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση