GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκαιγε ανεξέλεγκτα και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές η φωτιά στη Ρόδο

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στη νότια Ρόδο, η οποία ξεκίνησε από περιοχή «Ασώματος» της Απολακκιάς το Σάββατο γύρω στις 11:00 κα...


Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στη νότια Ρόδο, η οποία ξεκίνησε από περιοχή «Ασώματος» της Απολακκιάς το Σάββατο γύρω στις 11:00 και είχε σαν αποτέλεσμα την καταστροφή χιλιάδων στρεμμάτων δάσους, χορτολιβαδικής έκτασης, αλλά και στάβλων, γεωργικών μηχανημάτων, αποθηκών, κήπων που βρίσκονταν περιμετρικά του χωριού της Απολακκιάς, η οποία, όπως και η Ίστριος εκκενώθηκαν προληπτικά, αφού η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτα και επικίνδυνα για τους οικισμούς λόγω και των ισχυρών ανέμων - όπως μετέδιδε το dimokratiki.gr στη Ρόδο

Οι πυροσβέστες με επίγεια και εναέρια μέσα, η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, μηχανήματα του δήμου και εθελοντές, μετά από τιτάνια μάχη κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο την πύρινη λαίλαπα στα μέτωπα Απολλακιάς-Ιστρίου-Μονολίθου-Σιαννών, αργά το βράδυ αφού είχαν κοπάσει και οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή.

Τριάντα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πλήρωμα 71 πυροσβέστες , 85 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 24 οχήματα του δήμου και εθελοντές, παρέμειναν στην περιοχή, δίνοντας ολονύκτια μάχη.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα σε εστίες της φωτιάς, ενώ βρίσκονται έτοιμα εάν χρειαστεί τρία ακόμη ελικόπτερα. Στη διάρκεια της ημέρας αναμένονται ακόμη τρία ελικόπτερα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εκφράζει αισιοδοξία ότι από τη στιγμή που δεν βρίσκεται σε εξέλιξη κανένα μέτωπο, επικρατήσει και η άπνοια, η οποία υπάρχει αυτή την ώρα, θα μπορέσει σύντομα να πει ότι η φωτιά βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Αγαπητό Πάλλα, αλλά και τον προέδρο της ΔΚ Απολακκιάς, Στάθη Διαμαντή, η φωτιά προκλήθηκε από σπινθήρα θεριστικής μηχανής. Κάτι το οποίο παραδέχθηκε στο ανακριτικό της ΠΥ ο γεωργός που θέριζε το χωράφι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση