GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε πανηγυρικό κλίμα εγκαινιάστηκε η νέα διώρυγα του Παναμά

Μετά από οκτώ χρόνια κατασκευής η νέα διώρυγα του Παναμά τέθηκε χθες  σε λειτουργία. Τα εγκαίνια έκανε ο "Ανδρόνικος" της κιν...


Μετά από οκτώ χρόνια κατασκευής η νέα διώρυγα του Παναμά τέθηκε χθες  σε λειτουργία. Τα εγκαίνια έκανε ο "Ανδρόνικος" της κινεζικής COSCO, που πέρασε πρώτο τη διώρυγα, μπροστά σε εκατοντάδες θεατές που ζητωκραύγαζαν και κουνούσαν σημαιάκια.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα εγκαίνια ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί και η πρόσκληση ήταν ανοιχτή προς όλους τους πολίτες και τους εργαζόμενους. Ανάμεσα, στους υψηλούς προσκεκλημένους ήταν ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο κινέζος πρόεδρος Σι Τσινπίνγκ.
Μελλοντικά θα μπορούν να διασχίζουν την υδάτινη οδό μεταξύ Ατλαντικού και Ειρηνικού ωκεανού και γιγαντιαία φορτηγά πλοία της κατηγορίας Postpanamax.
Η απόφαση για την κυβέρνηση του Παναμά να κατασκευάσει μία δεύτερη διώρυγα ήταν περίπου μονόδρομος αφού το κλείσιμο του του υπάρχομντος καναλιού – που μετράει 100 χρόνια ζωής- για εργασίες διαπλάτυνσης, θα προκαλούσε προβλήματα στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα. Έτσι αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα παγκοσμίως. 
Η Διώρυγα του Παναμά είναι η δεύτερη σε ναυτιλιακή σπουδαιότητα, από την άποψη των θαλασσίων μεταφορών, στον κόσμο μετά τη Διώρυγα Σουέζ. Ενώνει την επί του Ατλαντικού βόρεια ακτή με εκείνη του Ειρηνικού ωκεανού, νότια και στρατιωτικά θεωρείται ουδέτερη θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση