GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουσκ για Brexit: Θα θέλαμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα

"Θα θέλαμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα στο χθεσινό δημοψήφισμα. Έχω επίγνωση του πόσο σοβαρή, ακόμη και δραματική, είναι αυτή η στιγμ...


"Θα θέλαμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα στο χθεσινό δημοψήφισμα. Έχω επίγνωση του πόσο σοβαρή, ακόμη και δραματική, είναι αυτή η στιγμή από πολιτικής σκοπιάς" δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ από τις Βρυξέλλες, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος.

"Είμαστε προετοιμασμένοι γι αυτό το αρνητικό σενάριο. Δεν υπάρχει τρόπος να προβλέψει κανείς όλες τις πολιτικές επιπτώσεις αυτού του γεγονότος, ιδιαίτερα για το Ηνωμένο Βασίλειο" ανέφερε ο Τουσκ.

Συνεχίζοντας, ο Τουσκ τόνισε ότι "είναι μία ιστορική στιγμή αυτή για την Ευρώπη, αλλά σίγουρα όχι ώρα για υστερικές αντιδράσεις" και διαβεβαίωσε ότι η ΕΕ είναι προετοιμασμένη γι αυτό το αρνητικό σενάριο.

"Σήμερα, εκ μέρους των 27 ηγετών, μπορώ να πω ότι είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε την ενότητά μας ως 27. Για όλους μας η ΕΕ είναι το πλαίσιο για το κοινό μας μέλλον. Θα ήθελα επίσης να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα υπάρξει κανένα νομικό κενό. Μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει επισήμως από την ΕΕ, το δίκαιο της ΕΕ θα εξακολουθήσει να ισχύει προς και μέσα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με αυτό εννοώ τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις. Όλες οι διαδικασίες για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ είναι ξεκάθαρες και ορίζονται από τις συνθήκες. Προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες περαιτέρω διαδικασιών, έχω προτείνει στους 27 ηγέτες μία άτυπη συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής και θα τους προτείνω ακόμη να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ευρύτερα το μέλλον της Ένωσής μας.

Τέλος, είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια ήταν τα πιο δύσκολα στην ιστορία της Ένωσής μας, αλλά πάντα θυμάμαι αυτό που μου έλεγε ο πατέρας μου: Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό" δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ Τουσκ.

 

Δείτε επίσης:

Τουσκ: Δραματική εξέλιξη για την Βρετανία το Brexit

Σοκαρισμένος και έκπληκτος ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών

Συναγερμός στις Βρυξέλλες για το Brexit - BINTEO

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση