GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δε μιλιέται η Μέρκελ μετά το Brexit (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Αυτό που φοβόταν η Γερμανία, πιο πολύ από όλες τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, έγινε πραγματικότητα. Ο πιο στενός της οικονομικός εταίρος ...


Αυτό που φοβόταν η Γερμανία, πιο πολύ από όλες τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, έγινε πραγματικότητα. Ο πιο στενός της οικονομικός εταίρος – το City του Λονδίνου, δεν ανήκει πια στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Το χτύπημα όμως για το Βερολίνο – που εμφανίζεται ως ο βασικότερος υποστηρικτής του κοινού ευρωπαϊκού ιδεώδες – είναι κυρίως ηθικό, καθώς όλο και περισσότεροι φαίνεται να αμφισβητούν τις πολιτικές του.  
«Το Brexit είναι χτύπημα για την Ευρώπη», ανέφερε η Γερμανίδα Καγκελάριος  σε σημερινή της δήλωση, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος.
«Να θυμόμαστε ότι η ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης ήταν αρχικά μια ιδέα ειρήνης», ζήτησε η Καγκελάριος της Γερμανίας , η οποία εξέφρασε τη λύπη της για την απόφαση των Βρετανών, 
Η Άνγκελα Μέρκελ θέλησε να δείξει στα υπόλοιπα κράτη - μέλη ότι το "μήνυμα ελήφθη" λέγοντας: «Οι πολίτες στα ευρωπαϊκά κράτη νιώθουν απομακρυσμένοι από την ΕΕ. Δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να υπεκφύγουμε. Η σημερινή μέρα αποτελεί καμπή για την Ευρώπη, για την ευρωπαϊκή διαδικασία ενοποίησης», δήλωσε η Μέρκελ και τόνισε ότι «το τι θα σημάνουν οι συνέπειες αυτής της υποβάθμισης τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες, μήνες και χρόνια, εξαρτάται από το εάν εμείς, τα άλλα 27 κράτη μέλη της ΕΕ είμαστε τώρα πρόθυμοι και ικανοί να μην βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα από το δημοψήφισμα, αλλά να λάβουμε από κοινού τις σωστές αποφάσεις έπειτα από διαβουλεύσεις, με ηρεμία και σύνεση».
Αν και προσπάθησε να ακουστεί ψύχραιμη και ήρεμη, η στάση του σώματος και η έκφραση της Καγκελαρίου στην σημερινή συνέντευξη Τύπου, δείχνουν ξεκάθαρα πόσο της κόστισε η απόφαση των Βρετανών. 
Η καγκελάριος αναγνώρισε ότι συχνά οι άνθρωποι εκφράζουν θεμελιώδεις ανησυχίες σχετικά με την ευρωπαϊκή ενοποίηση και τόνισε ότι «πρέπει να καταστήσουμε σαφές σε αυτούς τους ανθρώπους πώς η Ευρώπη βελτιώνει συγκεκριμένα τη ζωή τους»
Αναφερόμενη στη διαδικασία εξόδου μιας χώρας από την ΕΕ, η Καγκελάριος επισήμανε ότι θα διαρκέσει χρόνια και ότι μέχρι την ολοκλήρωσή της η Βρετανία παραμένει μέλος της ΕΕ.
Οι πρώτες επαφές της Μέρκελ μετά το Brexit περιλαμβάνουν τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τον Ιταλό Πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι και τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, οι οποίοι θα μεταβούν τη Δευτέρα στην Καγκελαρία, ενώ την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση της ολομέλειας του γερμανικού Κοινοβουλίου, όπου η Καγκελάριος θα αναλύσει τη θέση με την οποία θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Τετάρτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση