GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσακαλώτος: Έως το φθινόπωρο θα έχουμε σημαντικές αλλαγές στα capital controls

Τη βεβαιότητα ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο τα ελληνικά ομόλογα θα γίνουν αποδεκτά από την ΕΚΤ εξέφρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο...


Τη βεβαιότητα ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο τα ελληνικά ομόλογα θα γίνουν αποδεκτά από την ΕΚΤ εξέφρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο Bloomberg και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «πολύ σύντομα» η Ελλάδα θα ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ.
«Το QE θα μπορούσε να ακολουθήσει μόλις πληρωθεί το χρέος που λήγει τον Ιούλιο», δήλωσε ο υπουργός, αναφερόμενος στην αποπληρωμή των ομολόγων της ΕΚΤ στις 20 Ιουλίου. «Πιστεύω ότι τα ελληνικά ομόλογα θα είναι επιλέξιμα», έως τον Σεπτέμβριο, πρόσθεσε. «Οι περιορισμοί των capital controls χαλαρώνουν ήδη και υπάρχει ένας οδικός χάρτης προς την πλήρη απελευθέρωση. Είμαι αισιόδοξος ότι έως το φθινόπωρο θα έχουμε κάποια σημαντική αλλαγή», σημείωσε ο υπουργός για το θέμα των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων.
«Εφόσον έχεις το QE, και ανάλογα με την άποψη που έχεις για την κατάσταση του χρέους, μπορείς να βγάλεις το Grexit από το τραπέζι. Μετά θα έχεις έναν καθαρό διάδρομο για τους επενδυτές», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος. Η αύξηση της εμπιστοσύνης, η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών (του δημοσίου σε ιδιώτες) και η ένταξη στο πρόγραμμα QE θα αντισταθμίσουν τα τελευταία δημοσιονομικά μέτρα, δήλωσε ο υπουργός. «Οι παράγοντες αυτοί αναμένεται να υπεραντισταθμίσουν την υφεσιακή επίπτωση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση