GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

EgyptAir: Εντοπίστηκε σήμα από μαύρο κουτί

Πλοίο του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού εντόπισε "σήματα που πιθανόν προέρχονται" από ένα εκ των δύο μαύρων κουτιών του αεροσκάφ...

Πλοίο του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού εντόπισε "σήματα που πιθανόν προέρχονται" από ένα εκ των δύο μαύρων κουτιών του αεροσκάφους της EgyptAir, το οποίο πραγματοποιούσε την πτήση MS804 Παρίσι-Κάιρο και συνετρίβη στις 19 Μαΐου στη Μεσόγειο, με 66 επιβαίνοντες, ανακοίνωσαν σήμερα οι αιγυπτιακές αρχές.

Ωστόσο, οι ερευνητές της γαλλικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας επιβεβαίωσαν ότι το σήμα ανήκει πράγματι στο ένα από τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου των αιγυπτιακών αερογραμμών.

«Το σήμα από τη συσκευή εντοπισμού του ενός καταγραφέα δεδομένων πτήσης μπόρεσε να εντοπιστεί από τον εξοπλισμό της εταιρείας Alseamar που είναι ανεπτυγμένο στο σκάφος Laplace του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού», επιβεβαίωσε σε μια ανακοίνωσή του ο Ρεμί Ζουτί, διευθυντής του Γραφείου Ερευνών και Αναλύσεων (BEA).

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατόν να εντοπιστούν τα δύο μαύρα κουτιά χωρίς ωστόσο να εκφράζεται ιδιαίτερη ανησυχία καθώς οι μπαταρίες με τις οποίες είναι εφοδιασμένα μπορούν να εκπέμπουν σήμα για 4-5 εβδομάδες.

Θα χρειαστεί ωστόσο να περάσει μια εβδομάδα μέχρι την άφιξη ενός άλλου ειδικά εξοπλισμένου πλοίου, που θα ανεβάσει τους δύο καταγραφείς της πτήσης, διευκρίνισε το αιγυπτιακό υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας σε ανακοίνωσή του. Τα αίτια της συντριβής παραμένουν άγνωστα.

Το Laplace, που κατέπλευσε χθες στην περιοχή των ερευνών, είναι εξοπλισμένο με τρεις υποβρύχιες συσκευές (DETECTOR-6000) της γαλλικής εταιρίας Alseamar, ικανές στην ανίχνευση σημάτων από μαύρα κουτιά σε βάθος μέχρι 5.000 μέτρων.

Ένα πλοίο της εταιρίας Deep Ocean Search (DOS), εξοπλισμένο με ένα ρομπότ που επιτρέπει την ανάσυρση των καταγραφέων από 3.000 μέτρα, αναμένεται επίσης γύρω στις 10 Ιουνίου στην περιοχή όπου πιθανόν έγινε η συντριβή του αεροσκάφους.


Τις προηγούμενες μέρες οι αιγυπτιακές αρχές επιβεβαίωσαν την ύπαρξη σήματος κινδύνου από την πτήση 804 μετά την πτώση του. Φέρεται ωστόσο να προέρχεται από την συσκευή εντοπισμού στην άτρακτο κι όχι από τα μαύρα κουτιά.


Βάσει των υπαρχόντων δεδομένων πέντε δορυφόροι κατέγραψαν το σήμα επτά λεπτά μετά από την εξαφάνιση του ίχνους του Airbus A320 από τα ραντάρ. Την καταγραφή επιβεβαίωσε κι η αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση