GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της σύλληψης του Γάλλου που σχεδίαζε χτύπημα στο Euro

Ένας Γάλλος που ετοίμαζε 15 επιθέσεις στη Γαλλία πριν και κατά τη διάρκεια του Euro 2016 συνελήφθη στις 21 Μαΐου στην Ουκρανία, ανακο...


Ένας Γάλλος που ετοίμαζε 15 επιθέσεις στη Γαλλία πριν και κατά τη διάρκεια του Euro 2016 συνελήφθη στις 21 Μαΐου στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα στο Κίεβο ο επικεφαλής των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας (SBU) Βασίλ Γκρίτσακ.

Σύμφωνα με τον Γκρίτσακ, ο Γάλλος αυτός είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην "πολιτική της κυβέρνησής του σε σχέση με τη μαζική άφιξη αλλοδαπών στη Γαλλία, την εξάπλωση του Ισλάμ και την παγκοσμιοποίηση" και είχε πρόθεση να πλήξει τζαμιά, συναγωγές, κτίρια που έχουν σχέση με τη διεξαγωγή του Euro, κτίρια στα οποία στεγάζονται γαλλικές κυβερνητικές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και εκείνη που είναι αρμόδια για την είσπραξη των φόρων, αυτοκινητοδρόμους.

Ο άνδρας συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να διασχίσει τα ουκρανο-πολωνικά σύνορα με το αυτοκίνητό του που ήταν γεμάτο με όπλα και εκρηκτικά: είχε πέντε όπλα καλάσνικοφ, 5.000 σφαίρες, εκτοξευτές αντιαρματικών ρουκετών, 125 κιλά ΤΝΤ και 100 πυροκροτητές, 20 κουκούλες και άλλο υλικό.

Σύμφωνα με την SBU, ο Γάλλος έφθασε στην Ουκρανία τον Δεκέμβριο του 2015 και προσποιούμενος τον εθελοντή, ήρθε σε επαφή με στρατιωτικές μονάδες στην ανατολική Ουκρανία για να αγοράσει όπλα και εκρηκτικά. 

Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες τον παρακολουθούσαν επί έξι μήνες πριν προχωρήσουν στη σύλληψή του.

Ο αρχηγός της SBU είπε ότι οι Ουκρανοί δεν είχαν πρόθεση να αποκαλύψουν τη σύλληψη αυτή πριν από το τέλος του Euro 2016, αλλά έπειτα από διαρροές στον Τύπο αναγκάστηκαν να την ανακοινώσουν.

Σύμφωνα με γαλλικές αστυνομικές πηγές, προκιεται για έναν 25χρονο από τη Λωρραίνη, άγνωστος μέχρι τώρα στις υπηρεσίες της αστυνομίας, ο οποίος εργαζόταν σε αγροτικό συνεταιρισμό του Κάτω Ρήνου στην ανατολική Γαλλία. 

Έρευνα διεξήχθη στο σπίτι του Γάλλου στο Ναντ-λε-Πετί, ένα χωριό 80 κατοίκων, στη Μεζ της ανατολικής Γαλλίας. Η έρευνα δεν αποκάλυψε τίποτα ιδιαίτερο. "Κατασχέθηκε ένα μπλουζάκι με το ακρωνύμιο ακροδεξιάς οργάνωσης", δήλωσε αστυνομική πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση