GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άνθρακας ο θησαυρός του Eurogroup...

Του Νότη Μαριά Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή  Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητή Θεσμών Ε.Ε. στο Πανεπισ...

Του Νότη Μαριά
Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή
 Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος
Αντιμνημονιακοί Πολίτες,
Καθηγητή Θεσμών Ε.Ε. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Η πολυαναμενόμενη μετά βαΐων και κλάδων απόφαση του Eurogroup για την δήθεν ρύθμιση του Ελληνικού χρέους αποδείχθηκε φρούδα ελπίδα. Όπως άλλωστε και κάθε άλλη αυταπάτη για τη φύση των δανειστών, οι οποίοι είναι και θα παραμείνουν κυνικοί και ανάλγητοι.

Άνθρακας λοιπόν ο θησαυρός του Eurogroup της 24ης/25ης Μαΐου.

Έτσι η νεομνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρότι έδωσε τα πάντα τελικά δεν πήρε τίποτα από το Eurogroup.Παρότι έκανε σπονδές στον Ντάισελμπλουμ και την παρέα του αυτοί ως γνήσιοι δανειστές δεν κάμφθηκαν. Και αυτό ήταν αναμενόμενο αν λάβει κανείς υπόψη τη γνωστή τους τακτική. Δηλαδή να απαιτούν τα πάντα, να ζητούν την τήρηση των συμφωνηθέντων και όταν έρχεται η σειρά τους να τηρήσουν αυτοί οι ίδιοι τις δικές τους υποχρεώσεις να «πετούν τελικά τη μπάλα στην εξέδρα». Κλασσική τακτική «παράγκας».

Παρότι λοιπόν η κυβέρνηση έδωσε τα πάντα για το χρέος, οι δανειστές απλά της ανταπέδωσαν αόριστες υποσχέσεις.

Παρότι η κυβέρνηση εκχώρησε στους δανειστές μέσω του Κατοχικού Ταμείου τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας για έναν αιώνα, οι δανειστές αντί να καμφθούν αποθρασύνθηκαν.

Παρότι η κυβέρνηση αφαίρεσε κυριαρχικά δικαιώματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου στη διαμόρφωση του κρατικού προϋπολογισμού, αφού μέσω του περίφημου «κόφτη» θα μειώνονται αυτόματα οι δαπάνες του προϋπολογισμού, τελικά οι δανειστές της διαμήνυσαν για άλλη μια φορά ότι δεν πρόκειται να γίνει ονομαστική μείωση του χρέους.

Η απόφαση λοιπόν του Eurogroup της 24ης/25ης Μαΐου επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά με τον πιο πανηγυρικό τρόπο ότι οι κάθε λογής δανειστές ως συνήθως «γδέρνουν το βόδι δυο φορές». Αντί λοιπόν Ε.Ε. και ΔΝΤ να κουρέψουν το Ελληνικό δήθεν χρέος και να ρυθμίσουν την εξόφληση του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης, όπως έπραξαν ήδη στην περίπτωση της Ουκρανίας, τελικά απορρίπτουν την ονομαστική απομείωση του χρέους, απαιτούν μέτρα λιτότητας και αδιάκοπης δημοσιονομικής προσαρμογής καθώς και διαρκές επί 99 χρόνια ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Η απόφαση του Eurogroup επιβάλει επιπλέον συμπληρωματικό μνημόνιο και σκληρή επιτήρηση αορίστου διαρκείας.

Επιβάλει φορολεληλασία των εισοδημάτων και της ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού λαού, πέρασμα στον έλεγχο της τρόικας των δημοσίων εσόδων του Ελληνικού κράτους, ξεπούλημα του ενεργειακού δυναμικού της χώρας, ανάληψη της διοίκησης των συστημικών τραπεζών από τους ξένους και ξεπούλημα των κόκκινων δανείων στα κοράκια.

Επιβάλει πρωτογενή πλεονάσματα από το 2018 και μετά, της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ, ποσά τα οποία θα πηγαίνουν για την ετήσια εξόφληση του κεφαλαίου των δανείων.

Επιπλέον αντί μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα κέρδη της ΕΚΤ και των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωζώνης από τα Ελληνικά ομόλογα, τα περίφημα SNP’s και ANFA’s ύψους 10 δις ευρώ για το διάστημα 2014-2020, τελικά τα χρήματα αυτά επιστρέφουν πίσω στις τσέπες των δανειστών και μάλιστα του ESM για κάλυψη δήθεν ενδεχόμενων δανειακών αναγκών της Ελλάδας!!!

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι στις 25 Φεβρουάριου του 2015 μετά τη σκληρή κόντρα που είχαμε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες με τον Ντράγκι για το ζήτημα της επιστροφής των κερδών της ΕΚΤ από τα Ελληνικά ομόλογα, ο Κεντρικός τραπεζίτης διαβάζοντας κείμενο σχετικής απόφασης των δανειστών είχε επισημάνει ότι η επιστροφή των κερδών θα γίνει στην Ελληνική κυβέρνηση μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Και όμως η αξιολόγηση ολοκληρώθηκε και λεφτά από την επιστροφή των κερδών της ΕΚΤ και των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωζώνης από τα Ελληνικά ομόλογα δεν βλέπουμε. Ελληνικά ομόλογα που όπως έχουμε επανειλημμένα επισημάνει τα αγόρασε η ΕΚΤ επί Τρισέ στη δευτερογενή αγορά προκειμένου να στηρίξει το ευρώ και τα οποία εξαιρέθηκαν από το PSI, σε αντίθεση με τα ομόλογα των Ασφαλιστικών Ταμείων και των μικροομολογιούχων. Μάλιστα η ΕΚΤ τα αγόρασε «κοψοχρονιά με σκόντο» τουλάχιστον 40% και όμως κάθε φορά απαιτεί και τα πληρώνεται στην ονομαστική τους αξία, δηλαδή στο 100%. Καθώς δε συνήθως η Ελλάδα δεν είχε την απαραίτητη ρευστότητα για την εξόφληση στο 100% των παραπάνω τοκογλυφικών ομολόγων αναγκαζόταν να δανείζεται από τους «γνωστούς-αγνώστους» δανειστές μέσω των μνημονιακών δανειακών συμβάσεων. Έτσι οι πιστωτές δάνειζαν την Πατρίδα μας για να εξοφλεί πέραν των άλλων και τα τοκογλυφικά ομόλογα του Ντράγκι. Αυτό συμβαίνει άλλωστε και με την απόφαση του Eurogroup της 24ης/25ης Μαΐου το οποίο χορηγεί μέχρι τέλη Ιουνίου στην χώρα μας 7,5 δις ευρώ με τα οποία πέραν των άλλων θα εξοφληθούν τον Ιούλιο τα εν λόγω τοκογλυφικά ομόλογα της ΕΚΤ ύψους 2,3 δις ευρώ.

Όμως αν τα 10 δις ευρώ από την επιστροφή των κερδών της ΕΚΤ και των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωζώνης εισέρεαν στα κρατικά ταμεία τότε θα μπορούσαν να επενδυθούν στην πραγματική οικονομία δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας σε μια φάση που η χώρα έχει πλέον αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία που χτύπησε κόκκινο.

Επιπλέον σύμφωνα με το Eurogroup της 24ης/25ης Μαΐου τα 19,5 δις ευρώ τα οποία περισσεύουν από το τρίτο δανειακό πακέτο αντί να αξιοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση με 14 δις ευρώ των Ασφαλιστικών Ταμείων όπως έχουμε επανειλημμένα προτείνει καθώς και για τη δημιουργία ενός Ειδικού Λογαριασμού για τη ρύθμιση των κόκκινων στεγαστικών δανείων και των δανείων των μικρών επιχειρήσεων, τελικά διακρατούνται από τους ίδιους τους δανειστές προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη ενδεχόμενων απωλειών των πιστωτών του πρώτου δανειακού πακέτου λόγω μείωσης επιτοκίου και επιμήκυνσης. Για τον λόγο αυτόν άλλωστε υπάρχει στην απόφαση του Eurogroup και ειδική μνεία ότι ορισμένα κράτη-μέλη της Ε.Ε. τα οποία συμμετείχαν στο πρώτο δανειακό πακέτο δεν θα πρέπει να υποστούν ζημιά λόγω ενδεχόμενης αναδιάταξης του δήθεν χρέους της πρώτης δανειακής σύμβασης.

Έτσι προκύπτει ξεκάθαρα ότι για άλλη μια φορά «κουρεύουμε» τον εαυτό μας, όπως έγινε άλλωστε και με το περίφημο PSI, αφού η όποια ρύθμιση του χρέους που προκύπτει από το πρώτο δανειακό πακέτο τελικά θα βαρύνει την ίδια την Πατρίδα μας μια και το κόστος θα καλυφθεί από το τρίτο δανειακό πακέτο της χώρας!!! Φανταστική γενναιοδωρία των δανειστών!! Μας μειώνουν το χρέος με δικά μας λεφτά!!! Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για την μεγάλη επιτυχία.

Είναι προφανές ότι η δήθεν ρύθμιση του Ελληνικού χρέους εκ μέρους των δανειστών αποτελεί κλασσικό «παπατζιλίκι» το οποίο φαίνεται κυριολεκτικά να «χάφτει» η κατά τα άλλα σκληρά διαπραγματευόμενη «μαχητική» κυβέρνηση.

Ο Ελληνικός λαός όμως δεν ανέχεται άλλο την κοροϊδία και την εθνική ταπείνωση.

Δεν ανέχεται άλλο την απώλεια της εθνικής του κυριαρχίας. Δεν ανέχεται άλλο την αφαίμαξη.

Απαιτεί εδώ και τώρα λογιστικό έλεγχο του χρέους και διαγραφή του επονείδιστου χρέους.

Απαιτεί εδώ και τώρα να τελειώσει οριστικά η νεο-αποικιακή εξάρτηση της χώρας από Ε.Ε. και ΔΝΤ.

Γι΄ αυτό θα παλέψει ενωμένος, μακριά από διχαστικά ψευτοδιλήμματα για να πετάξει την τρόικα έξω από την Πατρίδα μας και να ξαναπάρει πίσω την Ελλάδα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση