GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεδριάζει για τη δόση το Euroworking Group

Το τυπικό κλείσιμο της αξιολόγησης με ορισμένα θέματα να μένουν όμως ακόμη ανοιχτά και το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης τω...


Το τυπικό κλείσιμο της αξιολόγησης με ορισμένα θέματα να μένουν όμως ακόμη ανοιχτά και το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ εντός του μηνός βρίσκονται στο τραπέζι του σημερινού EuroWorking Group.
Στη συνεδρίαση θα γίνει αποτίμηση της προόδου του ελληνικού προγράμματος, μετά και την ψήφιση των τελευταίων τροπολογιών, και ήδη καταρτίζονται δύο κείμενα, η έκθεση συμμόρφωσης και το επικαιροποιημένο πρόγραμμα ενόψει της επόμενης αξιολόγησης τον Οκτώβριο.
Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ εντός του μηνός, αλλά και την παροχή εκ νέου της φθηνότερης ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ.
Πάντως, παρά το ότι απομένουν μόλις λίγες ώρες για τη συνεδρίαση, δεν έχουν οριστικοποιηθεί όλα τα προαπαιτούμενα, καθώς απομένουν ακόμα τρεις τουλάχιστον εκκρεμότητες που οι δανειστές θέλουν να διευθετηθούν άμεσα.
Ο λόγος για τη σύμβαση παραχώρησης του Ελληνικού μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Lamda Development, η μεταβίβαση του υπόλοιπου 5% των μετοχών του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ και η θέσπιση του ακαταδίωκτου για τα μέλη του νέου υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων, έτσι ώστε να μπορούν να παίρνουν αποφάσεις θωρακισμένοι απέναντι σε μηνύσεις και αγωγές.
Αν δεν υπάρξει έως τη Δευτέρα πρόοδος σε αυτά τα μέτωπα, ενδεχομένως το EuroWorking Group να μη δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ. Όπως εξάλλου ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος, αν δεν υπάρξει κάποια διαβεβαίωση από την ελληνική πλευρά ότι τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ θα προστατευτούν με κάποιο τρόπο, τίθεται και σε κίνδυνο η εκταμίευση.
Η ελληνική κυβέρνηση έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι επιδίωξή της είναι να χαράξει αναπτυξιακή πορεία με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στην Αυγή της Κυριακής, υπογράμμισε ότι χιλιάδες συμπολίτες μας εξακολουθούν να ζουν σε συνθήκες ακραίας ανασφάλειας αλλά εκτίμησε ότι από εδώ και πέρα θα υπάρξουν ουσιαστικές δυνατότητες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των κινδύνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση