GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Facebook αρνείται ότι κάνει εκστρατεία υπέρ του Brexit!

Η δημοφιλής, ιδιαίτερα στη νεολαία, πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, απέκρουσε τις κατηγορίες αναφορικά με το επικείμενο δη...


Η δημοφιλής, ιδιαίτερα στη νεολαία, πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, απέκρουσε τις κατηγορίες αναφορικά με το επικείμενο δημοψήφισμα για τη παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (23 Ιουνίου). Αρκετοί χρήστες, σύμφωνα με τον Guardian, παρατήρησαν ότι το Facebook στην καμπάνια υπέρ της διαδικτυακής εγγραφής νέων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους, προσφέρει τη δυνατότητα να μαρκάρει κανείς τον εαυτό του στην επιλογή "υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε." και όχι υπέρ της παραμονής.
Το θέμα ανέδειξε ο συγγραφέας και αναλυτής, Jon Worth από τις Βρυξέλλες όπου ζει. Όταν έκανε update στο στάτους στο Facebook και πρόσθετε το tag “feeling/activity” και στη συνέχεια to "more", τότε στη λίστα με τις διαθέσιμες δραστηριότητες εμφανιζόταν μόνο αυτό για την έξοδο από την Ε.Ε.
Έκτοτε, το Facebook αφαίρεσε την παραπάνω επιλογή από τα suggesitons στην εφαρμογή για κινητά. Πλέον, αν ο χρήστης πληκτρολογήσει "Ε.Ε." στη μπάρα αναζήτησης, και οι δυο επιλογές είναι διαθέσιμες. Μέχρι την Τετάρτη μια αλλόκοτη Αμερικανοποιημένη "υπέρ της παραμονής / παραμένοντας στην ΕΕ» ήταν επίσης διαθέσιμη, αλλά έχει αφαιρεθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση