GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! Οffshore βρέθηκε με μετοχές (2,93%) στην "Αυγή"...

Αντιπαράθεση μεταξύ της ΝΔ, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της εφημερίδας «Αυγή» προκάλεσε στην Εξεταστική Επιτροπή η καταγγελία του γαλάζιου β...

Αντιπαράθεση μεταξύ της ΝΔ, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της εφημερίδας «Αυγή» προκάλεσε στην Εξεταστική Επιτροπή η καταγγελία του γαλάζιου βουλευτή Νότη Μηταράκη, ότι στο μετοχολόγιο της εφημερίδας βρίσκεται μια κυπριακή offshore με ποσοστό 2,93%.


Το ζήτημα ανέκυψε κατά την ακρόαση του διευθύνοντα συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδα Φραγκιαδάκη σχετικά με τον υπέρογκο δανεισμό των τραπεζών προς τα Μέσα Ενημέρωσης, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα ο βουλευτής της ΝΔ επικαλέστηκε στοιχεία ΓΕΜΗ από όπου προκύπτει η συμμετοχή offshore εταιρία με έδρα την Κύπρο στο μετοχολόγιο της Αυγής. Ρώτησε, μάλιστα τον κ. Φραγικαδάκη αν γνωρίζει η Εθνική Τράπεζα τον ιδιοκτήτη της εταιρίας και εάν πρόκειται για κάποιο πολιτικό πρόσωπο. Ο κ. Φραγκιαδάκης απάντησε ότι οι τράπεζες δεν είναι υποχρεωμένες να γνωρίζουν το μετοχολόγιο κάθε επιχείρησης Μέσων Ενημέρωσης.

Στον κ. Μηταράκη απάντησε, όμως, και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία η οποία επισήμανε ότι το ποσοστό αυτό αποκτήθηκε μέσω δημόσιας εγγραφής. Σε πολύ υψηλότερους τόνους απάντησε, όμως, στον κ. Μηταράκη η ίδια η εφημερίδα Αυγή η οποία χαρακτήρισε μάλιστα το βουλευτή της ΝΔ «γνωστό για την παραπολιτική του δραστηριότητα». Ως γνωστόν ο αντιπερισπασμός είναι μια προσφιλής τακτική σε κόμματα και μέσα ενημέρωσης για να αντιπαρέλθουν κάποια ακανθώδη για τα ίδια θέματα» ανέφερε η Αυγή και σημείωσε ότι ο κ. Μηταράκης της ΝΔ πήγε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής η οποία «διερευνά τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών προς τα κόμματα, κατά βάση προς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που ήλεγχαν το τραπεζικό σύστημα τα προηγούμενα χρόνια, και ρώτησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής κ. Φραγκιαδάκη, τι γνωρίζει για την κυπριακή off shore που βρίσκεται στο μετοχικό κεφάλαιο της Αυγής και τι σχέση έχει αυτή με το δάνειο των 900.000 ευρώ».

«Το 2014 η πολυμετοχική εταιρία Αυγή προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία συμμετείχαν μέσω δημόσιας εγγραφής εκατοντάδες φυσικά και ελάχιστα νομικά πρόσωπα. Σ' αυτή την αύξηση συμμετείχε και μία εταιρία κυπριακών συμφερόντων, η οποία αγόρασε 16.500 μετοχές, ονομαστικής αξίας 3 ευρώ εκάστη. Η εταιρία αυτή ουδεμία σχέση έχει με την ΕΤΕ, με το δάνειο των 900.000 ευρώ, ή με “εγγύηση” για κάτι άλλο. Αυτό είναι όλο» διευκρίνισε η εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση