GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το νέο Ford KA+ είναι εδώ!

Η Ford Ευρώπης αποκάλυψε το νέο KA+, με κύρια χαρακτηριστικά την εξαιρετική ευρυχωρία, την οικονομία καυσίμου και την απολαυστική, δυ...


Η Ford Ευρώπης αποκάλυψε το νέο KA+, με κύρια χαρακτηριστικά την εξαιρετική ευρυχωρία, την οικονομία καυσίμου και την απολαυστική, δυναμική συμπεριφορά σε προσιτή τιμή.

Το ΚΑ+ πλαισιώνει την γκάμα μικρών μοντέλων Ford δίπλα στο δημοφιλές Fiesta και αποτελεί μία εναλλακτική πρόταση για τους πελάτες που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα στυλάτο, πλούσια εξοπλισμένο και υψηλής ποιότητας μικρό αυτοκίνητο σε προσιτή τιμή.

Στην Ευρώπη, το νέο KA+ διατίθεται για παραγγελία από αυτό το μήνα με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται αργότερα μέσα στη χρονιά. Το 5θυρο hatchback βασίζεται στην παγκόσμια πλατφόρμα μικρών αυτοκινήτων της Ford, και προσφέρει άφθονους χώρους για πέντε άτομα, έχοντας συνολικό μήκος κάτω από 4 μ.

Το KA+ είναι ελαφρώς μικρότερο από το Fiesta, αλλά 29 χλστ ψηλότερο. Το βελτιστοποιημένο εσωτερικό του προσφέρει επαρκή χώρο για το κεφάλι των εμπρός επιβατών και τα πόδια των πίσω αντίστοιχα.

Εμφάνιση

Το KA+ είναι ιδιαίτερα πρακτικό σε καθημερινή χρήση με χώρο αποσκευών 270 λτ (χωρά δύο μεγάλες βαλίτσες) καθώς και διαιρούμενα (60/40) / αναδιπλούμενα πίσω  καθίσματα και 21 αποθηκευτικούς χώρους για μικροαντικείμενα σε όλη την καμπίνα.

Στους αποθηκευτικούς χώρους συμπεριλαμβάνεται το My Ford Dock που βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό οργάνων και προσφέρεται για τη φύλαξη, μεταφορά και φόρτιση κινητών συσκευών όπως τηλέφωνα και συστήματα πλοήγησης. Ιδιαίτερα πρακτικοί είναι οι αποθηκευτικοί χώροι στις εμπρός πόρτες, κατάλληλοι για μπουκάλια 1.0λτ, ένα μικρό μπουκάλι 0.6λτ και μία μικρή ομπρέλα. Ένας κρυφός αποθηκευτικός χώρος στο τελείωμα του ταμπλό είναι προσπελάσιμος μόνον όταν ανοίγει η πόρτα του οδηγού και προτείνεται για μεταφορά πολύτιμων αντικειμένων μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Η εξωτερική εμφάνιση υιοθετεί τη χαρακτηριστική τραπεζοειδή μάσκα με μεγάλους προβολείς ‘τραβηγμένους’ προς τα πίσω. Όλα τα μοντέλα KA+ χαρακτηρίζονται από κομψό φινίρισμα με λεπτομέρειες χρωμίου στη μάσκα, σε συνδυασμό με προφυλακτήρες, λαβές θυρών και εξωτερικούς καθρέπτες βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος.

Στο εσωτερικό, κυριαρχεί το μοντέρνο ‘σαγρέ’ φινίρισμα στο ταμπλό και ανθεκτικές, σύγχρονες ταπετσαρίες σε μοντέρνα σκούρα, ανθρακί απόχρωση. Στοιχεία χρωμίου διακοσμούν εξαρτήματα όπως οι λαβές των θυρών, τα κουμπιά της κεντρικής κονσόλας και οι αεραγωγοί.

Κινητήρας

Τα KA+ διαθέτει μία γκάμα κινητήρων βασισμένη στο νέο βενζινοκινητήρα 1.2λτ Duratec. Ο κινητήρας 1.2 που διατίθεται σε εκδόσεις 70  και 85  ίππων, προέρχεται από την ίδια οικογένεια με τον 1.25λτ του Fiesta. Διαθέτει τεχνολογία διπλού, μεταβλητού χρονισμού εκκεντροφόρων για βελτίωση των επιδόσεων, της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων.

Σε συνδυασμό με το στάνταρ, 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ο κινητήρας 1.2  είναι ρυθμισμένος ώστε να αποδίδει ομαλά και άμεσα την ισχύ του, με μία πλατιά καμπύλη ροπής που κάνει την οδήγηση εύκολη και απολαυστική στην πόλη αλλά και στον αυτοκινητόδρομο.

Η βελτιωμένη οικονομία καυσίμου οφείλεται στη ανανεωμένη χαρτογράφηση, το λιπαντικό χαμηλής τριβής και το σύστημα έξυπνης φόρτισης που εξοικονομεί καύσιμο διατηρώντας υψηλά επίπεδα φόρτισης στη μπαταρία του οχήματος ανακτώντας ηλεκτρική ενέργεια κατά το ρολάρισμα ή φρενάρισμα.

Ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης και νέες αεροδυναμικές λεπτομέρειες όπως ένα  ανασχεδιασμένο εμπρός σπόιλερ και ανοίγματα στη μάσκα, συμβάλλουν στη βελτιωμένη απόδοση. Και οι δύο εκδόσεις κινητήρων πετυχαίνουν εκπομπές CO2 114 γρ/χλμ, με κατανάλωση μικτού κύκλου 5,0 l/100 χλμ.

Μία πρόσθετη έκδοση 85 ίππων διατίθεται σε ορισμένες αγορές με μακρύτερη σχέση τελικής μετάδοσης και διαφορετική χαρτογράφηση ώστε οι εκπομπές CO2 να μην υπερβαίνουν τα 110γρ/χλμ.

Στον δρόμο

Για να προσφέρει επιδόσεις, το KA+ υιοθετεί ένα πλαίσιο μοναδικών προδιαγραφών με ειδικές ρυθμίσεις σε τιμόνι, ελατήρια και αμορτισέρ, εμπρός αντιστρεπτική δοκό, ημιάκαμπτο πίσω άξονα και ελαστικά σε συνδυασμό με ένα αναθεωρημένο εμπρός υποπλαίσιο και βάσεις κινητήρα.

Το μοντέλο υποβλήθηκε σε εντατικό πρόγραμμα εξέλιξης προκειμένου να διασφαλιστεί η άνεση και η οδηγική ποιότητα στις Ευρωπαϊκές συνθήκες οδήγησης, ενώ εφαρμόστηκαν ποικίλα μέτρα για την ελαχιστοποίηση των θορύβων από τον αέρα, το δρόμο και τον κινητήρα.

Μετά τις τελικές ρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ευρωπαϊκή πίστα δοκιμών της Ford στο Lommel, στο Βέλγιο, και τα εκτενή test drives σε Ευρωπαϊκούς δρόμους, το KA+ προσφέρει υψηλού επιπέδου οδηγική εμπειρία με ανέσεις υψηλών προδιαγραφών.

Εξπολισμός/Εκδόσεις

Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν από δύο εκδόσεις KA+, το στάνταρ μοντέλο των 70 ίππων και μία έκδοση 85 ίππων που διαθέτει επιπλέον:

•           Μηχανικό σύστημα κλιματισμού A/C

•           Σύστημα επικοινωνίας & ψυχαγωγίας Ford SYNC με φωνητική ενεργοποίηση και AppLink που παρέχει φωνητικό έλεγχο ποικίλων εφαρμογών του smartphone

•           Ford MyKey, που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να ελέγχουν τη μέγιστη τελική ταχύτητα και ένταση ήχου και να εμποδίζουν την απενεργοποίηση των συστημάτων ασφαλείας. Το  MyKey είναι ιδανική τεχνολογία για τους γονείς που επιτρέπουν σε νέους και άπειρους οδηγούς τη χρήση του αυτοκινήτου τους

Όλα τα μοντέλα KA+ διαθέτουν ολοκληρωμένο στάνταρ εξοπλισμό όπως ηλεκτρικά εμπρός παράθυρα και εξωτερικούς καθρέπτες, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, σύστημα ασφαλείας με έξι αερόσακους, ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας (Electronic Stability Control) με υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill Start Assist), περιοριστή ταχύτητας (Speed Limiter), και Ford Easy Fuel.

Όσοι θα επιλέξουν το μοντέλο 85 ίππων μπορούν επίσης να παραγγείλουν προαιρετικό εξοπλισμό όπως, ηλεκτρικό σύστημα ελέγχου κλιματισμού (A/C) , δερμάτινο τιμόνι με cruise control, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, ηχοσύστημα DAB, αισθητήρες πίσω παρκαρίσματος, ηλεκτρικά πίσω παράθυρα και θερμαινόμενους/ηλεκτρικούς αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέπτες, φιμέ κρύσταλλα και ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών.

Τεχνικάχαρακτηριστικά

Κινητήρας

1.196cc, 4-κύλινδρος εν σειρά βενζινοκινητήρας με Twin Independent Variable Camshaft Timing (Ti-VCT),  κατηγορία εκπομπών ρύπων Stage 6

Μέγιστη ισχύς: 70 PS (52 kW)
στις 6.000 rpm

Μέγιστη ισχύς: 85 PS (63 kW)
στις 6.300 rpm

Μέγιστη ροπή: 105 Nm
στις 4.000 rpm

Μέγιστη ροπή: 112 Nm
στις 4.000 rpm

Κιβώτιο

Εμπρός κίνηση (FWD), 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο

Ανάρτηση

Εμπρός – Ανεξάρτητη με γόνατα MacPherson, σπειροειδή ελατήρια και αντιστρεπτική δοκό

Πίσω – Ημιανεξάρτητη, με ημιάκαμπτο άξονα, σπειροειδή ελατήρια και αμορτισέρ

Σύστημα Διεύθυνσης

Τύπος – Electric Power Assisted Steering (EPAS), με κρεμαγιέρα

Φρένα

Εμπρός – αεριζόμενοι δίσκοι, 258 x 23 mm, Πίσω – ταμπούρα, 200 x 30 mm

Ζάντες & Ελαστικά

Ατσάλινες ζάντες 15-ιντσών (αλουμινίου προαιρετικές) με ελαστικά 195/55 R 15

Διαστάσεις και Βάρος

Διαστάσεις οχήματος

Συνολικό μήκος (mm)

Συνολικό πλάτος (mm)

Συνολικό ύψος (mm)

Μεταξόνιο (mm)

Χώρος αποσκευών (L)

5-θυρο hatchback

3929

1695
(χωρίς καθρέπτες)

1524

2489

270
(περιλαμβάνει υποδαπέδιο αποθηκευτικό χώρο 13 L)

Ελάχιστο απόβαρο

1009 kg
(το ελαφρύτερο απόβαρο χωρίς οδηγό, με πληρότητα υγρών και 90% πληρότητα ρεζερβουάρ, υπόκειται σε ανοχές, προαιρετικές επιλογές)

Οικονομία, Επιδόσεις και Ρύποι

 

Κατανάλωση καυσίμου  l/100 km

ΕπιδόσειςØ

 

ΕκπομπέςCO2 (g/km)ØØ

Στην πόλη

Εκτός πόλης

Μικτός κύκλος

Τελική ταχύτητα km/h

0-100 km/h
δευτ.

5-θυρο hatchback

 

1.2 Ti-VCT petrol 70 PS

114

6,6

4,0

5,0

159

15,3

1.2 Ti-VCT petrol 85 PS

114

6,6

4,0

5,0

169

13,3

1.2 Ti-VCT petrol 85 PS ECO

110

6,3

3,9

4,8

166

13,9

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση