GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H Google τιμά τους μπαμπάδες - ΦΩΤΟ

Στη γιορτή του πατέρα είναι αφιερωμένο σήμερα το doodle της Google. Η γιορτή του πατέρα γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιουν...


Στη γιορτή του πατέρα είναι αφιερωμένο σήμερα το doodle της Google. Η γιορτή του πατέρα γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου σε πολλές χώρες παγκοσμίως, αν και σε κάποιες διαφέρει η ημερομηνία.

Ο εορτασμός της ξεκίνησε από την Γκρέις Γκόλντεν Κλέιτον στο Φέαρμοντ της δυτικής Βιρτζίνια στις 5 Ιουλίου του 1908, προς τιμήν 210 ανδρών που έχασαν τη ζωή τους σε ορυχείο.

Όλη η αναγνώριση για την ημέρα του πατέρα πήγε ωστόσο στη Σονόρα Ντοντ από το Σποκέιν της πολιτείας Ουάσιγκτον. Η Ντοντ μη γνωρίζοντας τίποτα για την προηγούμενη διοργάνωση και επηρεασμένη επίσης από την ημέρα της μητέρας διοργάνωσε από μόνη της τη γιορτή του πατέρα, δύο μόλις χρόνια αργότερα. Ήθελε να τιμήσει τον πατέρα της, ο οποίος υπήρξε βετεράνος του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου (1861-1865) καθώς και όλους τους υπόλοιπους βετεράνους πατέρες του συγκεκριμένου πολέμου.

Δείτε το doodle:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση