GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Από τη Φαλούτζα στη Μοσούλη για την τελευταία πράξη του πολέμου με το ISIS

Οι καταυλισμοί που έχει οργανώσει η κυβέρνηση του Ιράκ, προκειμένου να βρουν καταφύγιο οι κάτοικοι της πόλης Φαλούτζα, αντιμετωπίζουν σ...


Οι καταυλισμοί που έχει οργανώσει η κυβέρνηση του Ιράκ, προκειμένου να βρουν καταφύγιο οι κάτοικοι της πόλης Φαλούτζα, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υποδοχής κι εξυπηρέτησης των αναγκών των κατοίκων που διαφεύγουν από την πόλη. Το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των εσωτερικών προσφύγων στο Ιράκ.
Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ μάχονται κατά των τζιχαντιστών στα βόρεια προάστια της πόλης, ενώ ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χαϊντάρ αλ Αμπάντι ανακοίνωσε τη νίκη των ιρακινών δυνάμεων κατά των τζιχαντιστών την Παρασκευή, μετά της κατάληψη του κέντρου της Φαλούτζα από τις ιρακινές δυνάμεις, μετά από τις μάχες τεσσάρων εβδομάδων.
Ο στρατός του Ιράκ στις πολεμικές επιχειρήσεις που διεξάγονται έχει την υποστήριξη των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικών μέσων που έχουν αναπτυχθεί στην ευρύτερη περιοχή, ενώ συνεχίζονται οι βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας και τα πυρά όλμων από την πλευρά των τζιχαντιστών που αναγκάζουν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την πόλη.
Περισσότεροι από 82.000 κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τη Φαλούτζα που βρίσκεται στα δυτικά της Βαγδάτης, ενώ άλλοι 25.000 αναμένεται ότι θα την εγκαταλείψουν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ.
Οι καταυλισμοί που έχουν οργανωθεί δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων της Φαλούτζα, ενώ το κύμα εσωτερικής μετανάστευσης αναμένεται ότι θ' αυξηθεί καθώς προετοιμάζεται η μεγάλη μάχη για την κατάληψη της Μοσούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση