GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O ιταλικός Τύπος για το Brexit

Όλα τα σχόλια και τα κύρια άρθρα των ιταλικών μέσων ενημέρωσης είναι αφιερωμένα στο βρετανικό δημοψήφισμα και στο αποτέλεσμα για την έξοδ...


Όλα τα σχόλια και τα κύρια άρθρα των ιταλικών μέσων ενημέρωσης είναι αφιερωμένα στο βρετανικό δημοψήφισμα και στο αποτέλεσμα για την έξοδο από την Ευρώπη.

«Η Βρετανία βγαίνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρώπη μένει άναυδη», σημειώνει η εφημερίδα La Repubblica. Η εφημερίδα της Ρώμης προσθέτει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματτέο Ρέντσι με τον υπουργό οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν και τον διοικητή της Τράπεζας της Ιταλίας, Iνιάτσιο Βίσκο, για την εκτίμηση της όλης κατάστασης που διαμορφώνεται μετά το απρόσμενο αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό κανάλι RaiNews, «η πρώτη πολιτική συνέπεια του τεράστιας σημασίας αυτού πολιτικού γεγονότος, σε ό,τι αφορά την Ιταλία, είναι η αναβολή της συνεδρίασης της διεύθυνσης του Δημοκρατικού Κόμματος του Ρέντσι». Είχε ορισθεί για σήμερα το απόγευμα, για την εκτίμηση και ανάλυση του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών, αλλά αναβάλλεται, τελικά, για την ερχόμενη εβδομάδα, με στόχο να μπορέσουν να εκτιμηθούν και οι ισορροπίες στην Ευρώπη.

«Ιστορική ψήφος, η Μεγάλη Βρετανία εγκαταλείπει την Ευρώπη», γράφει η εφημεριδα Corriere della Sera στην ηλεκτρονική της έκδοση και προσθέτει ότι οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, νωρίς το πρωί, είχαν σταματήσει για να αποφευχθεί υπερβολική πτώση του γενικού δείκτη.

Η εφημερίδα του Τορίνο LaStampa, σε σχόλιό της αναφέρει ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση, τώρα, κινδυνεύει να κατακερματισθεί» και πως «το καλύτερο σενάριο είναι η διαδικασία οικοδόμησης της Ένωσης, να επιλέξει μια μακρά παράλυση». Ο ανταποκριτής της εφημερίδας από τις Βρυξέλλες, Μάρκο Τζαττερίν, γράφει ότι «οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να δουν και τις ευθύνες τους», διότι «τώρα πληρώνονται τα οικονομικά προγράμματα χωρίς περιεχόμενο και η ελλιπής στήριξη της ανάπτυξης, οι ατέλειωτες διαδικασίες για την διάσωση της Ελλάδας και η σχιζοφρένεια στην αντιμετώπιση της κρίσης των μεταναστών».

Όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τέλος, προβάλλουν το σύντομο tweet με το οποίο ο γραμματέας της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, αναφέρεται στο αποτέλεσμα υπέρ του Brexit: «Ευχαριστούμε τη Μεγάλη Βρετανία, τώρα είναι η σειρά μας» έγραψε ο επικεφαλής της Λέγκα στο διαδίκτυο. Το ιταλικό σύνταγμα, όμως, δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για την παραμονή ή την έξοδο από την ενωμένη Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση