GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισπανία: Αποχή και Podemos οι μεγάλοι νικητές

Έκλεισαν οι κάλπες στην Iσπανία για τις δεύτερες βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται από τον περασμένο Δεκέμβριο, έπειτα από το πολιτ...


Έκλεισαν οι κάλπες στην Iσπανία για τις δεύτερες βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται από τον περασμένο Δεκέμβριο, έπειτα από το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρισκόταν η χώρα για έξι μήνες και έγιναν στη σκιά του Brexit.

Οι Podemos από μόνοι τους δεν ανατρέπουν τον Ραχόι, αλλά εμφανίζονται το δεύτερο κόμμα ενώ το παραδοσιακό κόμμα της αντιπολίτευσης, οι Σοσιαλιστές, φαίνονται το τρίτο κόμμα.  

Σύμφωνα με το πρώτο exit poll, το Λαικό Κόμμα εξασφαλίζει 117 με 121 έδρες (28,48%) θέσεις στο Ισπανικό Κοινοβούλιο, οι Podemos 91 με 95 έδρες (25,61%) και το Σοσιαλιστικό Κόμμα 81 με 85 (21,98%). 

Οι Ciudadanos εξασφαλίζουν 26 με 30 έδρες (11,78%)

Αυτό σημαίνει ότι η συμμαχία «Ενωμένοι Μπορούμε» (Unidos Podemos)- που έχει συσταθεί από το κόμμα Podemos και το κόμμα Ενωμένη Αριστερά (Izquierda Unida), κληρονόμος του Κομμουνιστικού Κόμματος), αν συνεργαστούν με τους Ciudadanos εξασφαλίζουν πάνω από 180 έδρες, την απόλυτη κυριαρχία στη Βουλή και σχηματίζουν κυβέρνηση. 

Η πλειοψηφία στο Ισπανικό κοινοβούλιο είναι στις 176 εδρες.

Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ διαβεβαίωσε ότι δεν θα στηρίξει ούτε τους συντηρητικούς του Λαϊκού Κόμματος (PP) ούτε τον υποψήφιο του συνασπισμού της Αριστεράς Unidos Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, μετά τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση