GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φιλική ισοπαλία για τον Παναθηναϊκό, 1-1 με την Οσμανλισπόρ

Ο Παναθηναϊκός, πραγματοποιώντας την καλύτερή του εμφάνιση απέναντι στην τουρκική Οσμανλισπόρ, ήρθε ισόπαλος 1-1. Το γκολ ο Ρόμπιν Λο...


Ο Παναθηναϊκός, πραγματοποιώντας την καλύτερή του εμφάνιση απέναντι στην τουρκική Οσμανλισπόρ, ήρθε ισόπαλος 1-1. Το γκολ ο Ρόμπιν Λουντ. Θετικό ντεμπούτο από τον Λεντέσμα. Επαιξε για 5 λεπτά ο Ρέις.

Το ματς 

Ο Αντρέα Στραματσόνι παρέταξε τον Παναθηναϊκό με ένα 4-2-3-1, το σύστημα δηλαδή στο οποίο φαίνεται να καταλήγει ο Ιταλός. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Στιλ και στόπερ οι Κουτρουμπής, Ιβανόφ. Δεξί μπακ ήταν ο Μέστο και αριστερό ο Χουλτ. Οι δυο «κόφτες» Λεντέσμα και Ζέκα είχαν μπροστά τους τον Βιγιαφάνιες. Δεξιά ήταν ο Ιμπάρμπο, αριστέρα ο Μπουμάλ και στην κορυφή της επίθεσης ο Κλωναρίδης. 

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός άρχισε να «βγάζει» πράγματα στο γήπεδο από το 20’. Με τον Λεντέσμα να παίζει τον ρόλο του «πλειμέικερ» και να είναι αυτός που τις περισσότερες φορές γινόταν αποδέκτης της πρώτης πάσας από την άμυνα και με την αριστερή πλευρά Χουλτ – Μπουμάλ να έχει κέφια, οι «πράσινοι» προσπάθησαν σιγά σιγά να γίνουν απειλητικοί. Και το κατάφεραν, διασφαλίζοντας πρώτα τα μετόπισθεν και έχοντας εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία που δεν επέτρεψε στους πιο έτοιμους Τούρκους να δημιουργήσουν φάσεις στην εστία του Στιλ. 

Οι πρώτες ευκαιρίες 

Μια κεφαλιά του Κουτρουμπή, έπειτα από κόρνερ του Λεντέσμα, ένα σουτ του Κλωναρίδη που πέρασε άουτ, έπειτα από σέντρα του Χουλτ και ένα μακρινό σουτ του Μπουμάλ, το οποίο ανάγκασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα να πέσει στα αριστερά και να διώξει, ήταν οι καλύτερες στιγμές του «τριφυλλιού» στο πρώτο μέρος. 

«Χλιαρό» 20λεπτο 

Στην επανάληψη, ο ρυθμός κάπως έπεσε, μετά και τις πολλές αλλαγές. Στο 51’ ο Λεντέσμα (διαβάστε εδώ την κριτική του sportfm.gr για τον Αργεντινό) άφησε τη θέση του στον Αμπέντ. Ο Παναθηναϊκός που συνέχιζε να είναι σοβαρός και πολύ καλός ανασταλτικά, παρουσίαζε προβλήματα στη δημιουργία και δεν έκανε φάσεις, με εξαίρεση ένα σουτ του Αμπέντ που πέρασε πάνω από τα δοκάρια στο 63’. 

Το 4-4-2 

Ο Στραματσόνι στο 66’ και πέρασε στο παιχνίδι τους Λέτο και Μπεργκ αντί των Μπουμάλ – Ιμπάρμπο, για να αλλάξει το σύστημα σε 4-4-2, με τους δυο νεοεισελθόντες στην επίθεση. Λίγο νωρίτερα, είχε περάσει στο ματς ο Χουχούμης αντί του Χουλτ και ο Βλαχοδήμος στη θέση του Βιγιαφάνιες. 

Λουντ και γκολ! 

Ο Παναθηναϊκός άρχισε και πάλι να ανεβάζει στροφές και εκτός από την εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία να έχει και καλύτερη δημιουργία. Οι Τούρκοι δεν μπορούσαν να βγάλουν φάσεις και εκτός αυτού είδαν στο 75’ την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα τους. Ηταν μια πολύ καλή ομαδική προσπάθεια με την μπάλα να φτάνει και πάλι στα δεξιά που είχε προωθηθεί ο Μέστο. Ο Ιταλός έβγαλε τη συρτή σέντρα στον Λουντ και ο Φινλανδός, ο… κορυφαίος της προετοιμασίας, με πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ για το 1-0. 

Οι «πράσινοι» έχασαν άλλη μια ευκαιρία για να κάνουν το 2-0, όταν ο Λέτο πλάσαρε από καλή θέση, αλλά ο τερματοφύλακας του είπε «όχι». Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το 1-0 θα ήταν και τελικό αποτέλεσμα, ήρθε ένα εξαιρετικό φάουλ του Ρουσέσκου, το οποίο δεν άφησε περιθώρια στον Στιλ. Το 1-1 ήταν και τελικό αποτέλεσμα. 

Αρχίζει να πείθει 

Στο τελευταίο και πιο δυνατό φιλικό του ο Παναθηναϊκός ήταν σε γενικές γραμμές καλός. Πειστικός, σοβαρός, εξαιρετικός στο ανασταλτικό κομμάτι και με κάποια καλά διαστήματα στο δημιουργικό. Εκεί, βέβαια, χρειάζεται και η περισσότερη δουλειά, προκειμένου οι «πράσινοι» να δημιουργούν περισσότερες φάσεις και φυσικά να σκοράρουν περισσότερο. Το πρόσημο, πάντως, έπειτα απ’ αυτό το φιλικό ήταν θετικό για την ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι. 

Παναθηναϊκός: Στιλ ,Μέστο (85' Μαρινάκης), Κουτρουμπής (85' Ρέις), Ιβανόφ, Χουλτ (56' Χουχούμης)- Λεντέσμα (51' Λουντ), Ζέκα- Ιμπάρμπο (66' Μπεργκ), Βιγιαφάνιες (60' Βλαχοδήμος), Μπουμάλ (60' Λέτο)- Κλωναρίδης (46' Αμπέντ). 

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση