GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρχονται αυξήσεις ΕΝΦΙΑ για 1.600.000 φορολογούμενους

Ισχυρό σοκ αναμένεται να υποστούν σε λίγες ημέρες πάνω από 1.600.000 φορολογούμενοι, όταν θα δουν αναρτημένα στους λογαριασμούς στους σ...


Ισχυρό σοκ αναμένεται να υποστούν σε λίγες ημέρες πάνω από 1.600.000 φορολογούμενοι, όταν θα δουν αναρτημένα στους λογαριασμούς στους στο TAXISnet, τα εκκαθαριστικά του φετινού ΕΝΦΙΑ. Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", τα ποσά φόρου που θα καλούνται να πληρώσουν, θα είναι σημαντικά αυξημένα σε σύγκριση με το 2014 και το 2015, καθώς η κυβέρνηση της… Αριστεράς ψήφισε ρυθμίσεις με τις οποίες αυξάνονται οι συντελεστές υπολογισμού του κύριου και του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, μειώνεται το αφορολόγητο του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ και καταργούνται πολλές διατάξεις που προέβλεπαν απαλλαγές από τη επιβολή του.
Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο
Το μεγαλύτερο σοκ θα το υποστούν εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες και λοιποί φορολογούμενοι που είναι ιδιοκτήτες αγροτικών εκτάσεων, καθώς τα αγροτεμάχια, οι αγροί, τα βοσκοτόπια και οι λοιπές εκτάσεις γεωργικής γης που κατέχουν θα συμπεριληφθούν για πρώτη φορά στον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ.
Η προσθήκη των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων των ακινήτων αυτών, οι οποίες δεν μειώθηκαν καθόλου, στη συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας των συγκεκριμένων φορολογουμένων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι φέτος το όριο συνολικής αξίας ακινήτων πάνω από το οποίο επιβάλλεται ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ, μειώθηκε από τις 300.000 στις 200.000 ευρώ και ότι οι συντελεστές υπολογισμού του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ έχουν αυξηθεί σημαντικά, θα έχει ως συνέπεια άλλοι εξ αυτών να κληθούν για πρώτη φορά να καταβάλουν συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ και άλλοι να υποχρεωθούν να πληρώσουν σημαντικά αυξημένο συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ.
Και στις δύο περιπτώσεις το συνολικό ποσό του ΕΝΦΙΑ που θα πρέπει να καταβληθεί (το άθροισμα του κύριου και του συμπληρωματικού) θα είναι σημαντικά αυξημένο σε σύγκριση με τα προηγούμενα δύο χρόνια.
Γενικότερα δε, υπολογίζεται ότι πάνω από 700.000 φορολογούμενοι των οποίων η συνολική αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας που κατείχαν την 1/1/2016 ήταν μεγαλύτερη των 200.000 ευρώ, θα επιβαρυνθούν με τον νέο, σημαντικά αυξημένο συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ.
Αντιμέτωποι με τις αυξήσεις στον καταβλητέο ΕΝΦΙΑ του 2016 θα βρεθούν εξάλλου, πάνω από 900.000 ιδιοκτήτες κενών μη ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων, καθώς φέτος για πρώτη φορά δεν θα ισχύσει για τα ακίνητα αυτά η έκπτωση 20% στον αναλογούντα κύριο και συμπληρωματικό φόρο.         

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση