GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρκία - Προφυλακιστέοι κρίθηκαν 17 δημοσιογράφοι

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, τουρκικό δικαστήριο διέταξε την Παρασκευή την προφυλάκιση 17 δημοσιογράφων, οι οποίοι κατηγορούνται για...


Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, τουρκικό δικαστήριο διέταξε την Παρασκευή την προφυλάκιση 17 δημοσιογράφων, οι οποίοι κατηγορούνται για σχέσεις με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Οι 17 δημοσιογράφοι διώκονται διότι φέρονται να ανήκουν σε «τρομοκρατική οργάνωση». Να σημειώσουμε ότι από τους 21 δημοσιογράφους, που προσήχθησαν ενώπιον δικαστηρίου, στους 17 απαγγέλθηκαν κατηγορίες και τέσσερις αφέθησαν ελεύθεροι.

Ανάμεσα στους δημοσιογράφους που δόθηκε εντολή να προφυλακιστούν είναι η πρώην βουλευτής, Ναζλί Ιλιτζάκ, η οποία απολύθηκε από τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah το 2013, διότι επέκρινε τους υπουργούς που ενεπλάκησαν σε σκάνδαλο διαφθοράς, του οποίου η έρευνα, κατά την κυβέρνηση στην Άγκυρα, ενορχηστρώθηκε από τον Γκιουλέν.

Ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας Hürriyet και πολύ γνωστός στον χώρο των τουρκικών ΜΜΕ,  Μπουλέντ Μομάι ήταν αντίθετα ανάμεσα στα πρόσωπα, που έμειναν ελεύθερα.

Τα τουρκικά ΜΜΕ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των ευρέων εκκαθαρίσεων που είναι σε εξέλιξη στην Τουρκία μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Ένα πραξικόπημα, που κλόνισε την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η κυβέρνηση διέταξε το κλείσιμο 130 και πλέον Μέσων ενημέρωσης, ενώ έχουν εκδοθεί περίπου 90 εντάλματα σύλληψης σε βάρος δημοσιογράφων. Έχουν ληφθεί, δηλαδή, μέτρα που επικρίνονται εντονότατα από μη κυβερνητικές οργανώσεις που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση