GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

18χρονος Ιρανογερμανός ο δράστης της επίθεσης στο Μόναχο

Ένας 18χρονος Ιρανογερμανός, ο οποίος έμενε για μεγάλο διάστημα στο Μόναχο, ήταν ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στο εμπορικό κέντρο «Olym...


Ένας 18χρονος Ιρανογερμανός, ο οποίος έμενε για μεγάλο διάστημα στο Μόναχο, ήταν ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στο εμπορικό κέντρο «Olympia», όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας του Μονάχου  Χουμπέρτους Άντρε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Θεωρούμε ότι έχουμε βρει τον δράστη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Άντρε επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν ήταν γνωστός στην αστυνομία.  

Σύμφωνα με τον κ. 'Αντρε, από την επίθεση υπάρχουν δέκα νεκροί, συμπεριλαμβανομένου του δράστη ο οποίος εικάζεται ότι αυτοκτόνησε, αφού προηγουμένως είχε δεχθεί και πυρά των δυνάμεων ασφαλείας. Μεταξύ των 21 τραυματιών υπάρχουν τρία άτομα σε σοβαρότερη κατάσταση, δήλωσε ο επικεφαλής της Αστυνομίας, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερα στοιχεία, σεβόμενος, όπως είπε, τις οικογένειές τους.

Αναφερόμενος στην ταυτότητα του δράστη, ο κ. 'Αντρε περιορίστηκε να δηλώσει ότι ήταν κάτοχος και γερμανικής και ιρανικής υπηκοότητας, ενώ σε ό,τι αφορά τα κίνητρά του, τόνισε την ανάγκη να ολοκληρωθεί πρώτα η σχετική έρευνα στο οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον. Σημείωσε πάντως ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν στοιχεία που να τον συνδέουν με το «Ισλαμικό Κράτος», αλλά θα διερευνηθούν όλες οι υποθέσεις.

Σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες περί περισσότερων δραστών, ο Χουμπέρτους 'Αντρε σημείωσε ότι αρχικά είχε θεωρηθεί ότι δύο άτομα τα οποία επέβαιναν σε αυτοκίνητο το οποίο εγκατέλειψε με μεγάλη ταχύτητα το εμπορικό κέντρο σχετίζονταν με την επίθεση, κατόπιν ωστόσο διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για εσφαλμένη εντύπωση. 

Το προφίλ του δράστη

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η ταυτότητα του δράστη, ο οποίος εκτιμάται ότι αυτοκτόνησε, δυνάμεις της Αστυνομίας εισέβαλαν στο σπίτι του.

Στο αρχηγείο της Αστυνομίας βρίσκεται εδώ και ώρες ο πατέρας του δράστη. Ο νεαρός, ο οποίος ενήργησε μόνος του, ζούσε, σύμφωνα με την Bild, στο προάστιο Μάξφορστατ με τους γονείς του, και γείτονάς του, ο οποίος τον αναγνώρισε από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν χθες, δήλωσε στην εφημερίδα ότι κάποιος φίλος του που ήταν συμμαθητής του έκανε λόγο για έναν «πραγματικά ήρεμο τύπο».

Το βίντεο με τον δράστη να μιλάει Γερμανικά

«Είμαι Γερμανός» ακούγεται να φωνάζει ο δράστης της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα γερμανικά μέσα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο δράστης ενώ βρισκόταν στην ταράτσα ενός κτιρίου είχε διάλογο με έναν Γερμανό πολίτη που βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού του ο οποίος φέρεται να τον αποκάλεσε «Τούρκο». «Δεν είμαι Τούρκος, είμαι Γερμανός» ακούστηκε να φωνάζει ο δράστης.

 

 

 

  

 

 



 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση