GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρίο 2016: Οριστικά εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Ρωσία

Το αθλητικό δικαστήριο της Λωζάνης (CAS)απέρριψε σήμερα την προσφυγή 68 Ρώσων αθλητών του στίβου – μέσω της ρωσικής Ολυμπιακή Επιτροπ...


Το αθλητικό δικαστήριο της Λωζάνης (CAS)απέρριψε σήμερα την προσφυγή 68 Ρώσων αθλητών του στίβου – μέσω της ρωσικής Ολυμπιακή Επιτροπής - που είχαν βρεθεί ντοπαρισμένοι αλλά το αρνούνταν και ζητούσαν να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, δικαιώνοντας την IAAF. 

"Το CAS απορρίπτει τους ισχυρισμούς / προσφυγή της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ρωσίας και 68 Ρώσων αθλητών″ ανέφερε σε λιτή ανακοίνωσή του το αθλητικό δικαστήριο, σύμφωνα με το Reuters. 

Μόλις έγινε γνωστή η οριστική απόφαση, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι είναι βαθύτατα λυπηρό αυτό το γεγονός ενώ ο επικεφαλής της ρωσικής Ολυμπιακής αντιπροσωπείας, Igor Kazikov, είπε ότι η απόφαση του Δικαστηρίου "στερείται κάθε λογικής".

Ο υπουργός αθλητισμού της Ρωσίας, Βιτάλι Μούτκο, ο οποίος έκανε λόγο για πολιτική απόφαση, χωρίς νομικά επιχειρήματα, ενώ ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Ντμίτρι Πέσκοφ, δήλωσε πως θα μελετηθεί η απόφαση του CAS, εξέφρασε την απογοήτευση του, ενώ δεν απέκλεισε συνάντηση του Προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν, με το προεδρείο της ρωσικής Ολυμπιακή επιτροπής. 

Από την πλευρά του,ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας Ρωσική Στίβου (Araf), δήλωσε  ότι η Ομοσπονδία έκανε  ό, τι μπορούσε για να εξασφαλίσει στους Ρώσους αθλητές την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, οι οποίοι αρχίζουν στις 5 Αυγούστου. 

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της IAAF, Σεμπάστιαν Κόε, χαιρέτισε την απόφαση του δικαστηρίου και ευχαρίστησε το CAS για την υποστήριξη του στον πόλεμο της διεθνούς ομοσπονδίας κατά της χρήσης απαγορευμένων ουσιών. 

Όλα ξεκίνησαν νωρίτερα μέσα στην ημέρα όταν το διαιτητικό αθλητικό δικαστήριο (CAS) απέρριψε την έφεση της και των 68 Ρώσων αθλητών, προκειμένου να πάρουν την άδεια για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Οι αθλητές ήταν αντίθετοι με τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει η IAAF σε όλους τους Ρώσους αθλητές, ύστερα από τις καταγγελίες περί εκτεταμένου ντόπινγκ στη χώρα που συντάραξαν τον παγκόσμιο στίβο και κατέθεσαν έφεση κατά της απόφασης της διεθνούς ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού (IAAF). 

Οι αθλητές ισχυρίζονται ότι τιμωρούνται, μολονότι έχουν αγωνιστεί χωρίς φαρμακοδιέγερση, και πως θα πρέπει θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς αγώνες, που θα διεξαχθούν το διάστημα 5-21 Αυγούστου στη Βραζιλία. Η απόφαση, όμως, του CAS είναι αρνητική και χάνουν το δικαίωμα της συμμετοχής.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί πάντως, ότι η IAAF έχει ανακοινώσει ότι η συμμετοχή στο Ρίο θα επιτραπεί σε λίγους μόνο Ρώσους αθλητές του στίβου, οι οποίοι πληρούν μια σειρά από κριτήρια, όπως να έχουν επανειλημμένα υποβληθεί σε έλεγχο ντόπινγκ εκτός Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση