GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καρκινοπαθής απέκτησε νέο σαγόνι από 3D εκτυπωτή!

'Ένας 68χρονος από την Ιντιάνα των ΗΠΑ που έχασε ένα μεγάλο μέρος του προσώπου του από τον καρκίνο, μπορεί να χαμογελά ξανά μετά τ...


'Ένας 68χρονος από την Ιντιάνα των ΗΠΑ που έχασε ένα μεγάλο μέρος του προσώπου του από τον καρκίνο, μπορεί να χαμογελά ξανά μετά το νέο προσθετικό μέλος από 3D εκτυπωτή που του τοποθέτησαν από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα.
Ο συνταξιούχος μηχανικός Shirley Anderson έλαβε το προσθετικό μέλος μετά από πολυετή μάχη, από το 1997, που έδινε με τον καρκίνο στη γλώσσα. Εξαιτίας των θεραπειών, ο άντρας έχασε τη κάτω γνάθο του και το "μήλο του Αδάμ" και μακροπρόθεσμα έμεινε ουσιαστικά χωρίς πηγούνι.
Πριν οι γιατροί προχωρήσουν στη στου 3D εκτυπωτή, είχαν δοκιμάσει την λύση του τιτανίου χρησιμοποιώντας οστά από την περόνη, αλλά έκριναν ότι δεν θα ήταν λειτουργικό. Επιχειρήθηκε και ένα προσθετικό από γύψο και σιλικόνη αλλά ήταν αρκετά βαρύ και θα κούραζε τον ασθενή.
Τότε ήταν που ο Δρ. Travis Bellicchi αποφάσισε να στραφεί στην τεχνολογία του 3D που όχι μόνο ήταν ελαφρύτερο αλλά και περισσότερο φυσιολογικό στην όψη. Οι δημιουργοί μάλιστα, κατάφεραν και έφτιαξαν φυσικές άκρες και λεπτομέρειες όπως πόρους δέρματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση