GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκηνικό πολέμου στο Ντάλας – Νεκροί 5 αστυνομικοί – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Πέντε αστυνομικοί είναι νεκροί και 10 τραυματίστηκαν, στο Ντάλας των ΗΠΑ, από πυρά ελεύθερων σκοπευτών, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κοντά...


Πέντε αστυνομικοί είναι νεκροί και 10 τραυματίστηκαν, στο Ντάλας των ΗΠΑ, από πυρά ελεύθερων σκοπευτών, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κοντά στο δημαρχείο της πόλης, μετά τις επιθέσεις αστυνομικών σε βάρος Αφροαμερικανών στη Μινεσότα και τη Λουιζιάνα.

Δύο αστυνομικοί είναι στο χειρουργείο κι ένας ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας, Ντέιβιντ Μπράουν.

Κατέληξε στα τραύματά του ένας από τους τραυματίες αστυνομικούς που δέχτηκαν τα πυρά από ελεύθερους σκοπευτές στο Ντάλας.

Σύμφωνα με tweet της Αστυνομίας, οι νεκροί αστυνομικοί ανέρχονται στους πέντε.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ελεύθεροι σκοπευτές άρχισαν να πυροβολούν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.

 

Άγνωστος είναι ο αριθμός των υπόπτων που εμπλέκονται στους πυροβολισμούς στο Ντάλας, σύμφωνα με δηλώσεις του αρχηγού της τοπικής αστυνομίας, Ντέιβιντ Μπράουν.

Ο αρχηγός της αστυνομίας ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου, ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει τρεις συλλήψεις, ενώ η αστυνομία βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με έναν τέταρτο ύποπτο που βρίσκεται σε γκαράζ στο κέντρο της πόλης.

Για 45 λεπτά, η αστυνομία και ο ύποπτος αντάλλασσαν πυροβολισμούς, ανέφερε ο Ντέιβιντ Μπράουν. «Ο ύποπτος είπε στους αστυνομικούς ότι το τέλος έρχεται», συμπλήρωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντάλας.

Ο ύποπτος είπε πως θα χτυπήσει και άλλους αστυνομικούς και πρόσθεσε ότι στο κέντρο του Ντάλας έχουν τοποθετηθεί βόμβες.

«Οι δύο από τους δράστες ήταν ελεύθεροι σκοπευτές που έβαλαν κατά των αστυνομικών από θέση που βρίσκεται ψηλά», ανέφερε η αστυνομία και συμπλήρωσε ότι ήταν ενέδρα.

Τηλεοπτικά πλάνα από την περιοχή, δείχνουν την ανάπτυξη πάνοπλων αστυνομικών που λαμβάνουν θέσεις μάχης πίσω από οχήματα.

Η αστυνομία του Ντάλας δημοσίευσε στο Twitter τη φωτογραφία ενός από τους υπόπτους, ο οποίος είναι Αφροαμερικανός και κυκλοφορεί με πυροβόλο όπλο στο χέρι του, αναφέροντας: «Βοηθήστε μας να τον βρούμε».

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί με την αστυνομική κοινότητα του Ντάλας, καθώς αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σήμερα το βράδυ», δήλωσε ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ σε ανακοίνωσή του.

 

Αφορμή για την πορεία, οι νέες δολοφονίες, ενός 32χρονου Αφροαμερικανού από αστυνομικό το βράδυ της Τετάρτης στη Μινεσότα και ενός ακόμη 37χρονου Αφροαμερικανού μια ημέρα νωρίτερα από δύο αστυνομικούς στη Λουιζιάνα.

Το Facebook ενεργοποιεί την εφαρμογή προσωπικής ασφάλειας “safety check,” μετά τους πυροβολισμούς που δέχτηκαν αστυνομικοί από δύο ελεύθερους σκοπευτές στο Ντάλας του Τέξας.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) προχωρεί στην έκδοση οδηγίας προσωρινής απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το κέντρο του Ντάλας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση