GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η νέα αφίσα του 73ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Η επίσημη αφίσα του Φεστιβάλ Βενετίας για πέμπτη συνεχή χρονιά έχει φιλοτεχνηθεί από τον Ιταλό καρτουνίστα, γραφίστα και σκηνοθέτη Σιμό...


Η επίσημη αφίσα του Φεστιβάλ Βενετίας για πέμπτη συνεχή χρονιά έχει φιλοτεχνηθεί από τον Ιταλό καρτουνίστα, γραφίστα και σκηνοθέτη Σιμόν Μάσι, έναν από τους τελευταίους πρωτοπόρους δημιουργούς του stop - motion animation, πολυβραβευμένου διεθνώς για τις μικρού μήκους ταινίες κινουμένων σχεδίων του, εξολοκλήρου σχεδιασμένες στο χέρι.
Σε πρώτο πλάνο, μια αδιευκρίνιστη ανδρική φιγούρα, στην οποία θα μπορούσε να είναι ο ίδιος ο καλλιτέχνης ή οποιοσδήποτε άλλος θεατής. Το πρόσωπο με τη γυρισμένη πλάτη αρπάζει την κορυφή της αφίσας/κουρτίνας για να αποκαλύψει αυτά που θα δούμε για έντεκα ημέρες στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Η σκηνή θυμίζει την περιέργεια που πυροδοτεί τις προσδοκίες του κοινού και των σινεφίλ πριν από κάθε έναρξη φεστιβάλ κινηματογράφου.
Ο 46χρονος Μάσι είναι, επίσης, ο δημιουργός του εισαγωγικού βίντεο που από το 2012 προηγείται όλων των επίσημων προβολών στο Φεστιβάλ Βενετίας και το οποίο αποτελείται από 300 χειροποίητα σχέδια - αναφορές στο έργο σκηνοθετών όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Αντρέι Ταρκόφσκι, ο Φρανσουά Τριφό, ο Βιμ Βέντερς, ο Φεντερίκο Φελίνι και άλλοι.
Το 73ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, σε σκηνοθεσία Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, θα διεξαχθεί από τις 31 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου, με τον Σαμ Μέντες πρόεδρο της κριτικής επιτροπής που θα απονείμει τον Χρυσό Λέοντα και θα πραγματοποιηθεί στο Lido. Το μόνο που έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής για το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι ότι θα ανοίξει με το μιούζικαλ «La La Land» του Ντάμιεν Σαζέλ («Whiplash»).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση