GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεροβασίλη για τους 8: Κατανοητό το αίτημα της Τουρκίας για έκδοσή τους

 «Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι σταθερή από την πρώτη στιγμή, με την έννοια ότι, έγινε αντιληπτό και διατυπώθηκε και από τον ...


 «Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι σταθερή από την πρώτη στιγμή, με την έννοια ότι, έγινε αντιληπτό και διατυπώθηκε και από τον Πρωθυπουργό και στις συνομιλίες που είχε και με τον Πρόεδρο της Τουρκίας και με τον Πρωθυπουργό, γιατί η Τουρκία ζητά την έκδοση των Τούρκων στρατιωτικών. Είναι, επομένως, αντιληπτό το αίτημα της Τουρκίας». δήλωσε ως προς το ζήτημα με τους 8 Τούρκους, η κυβερνητική εκπρόσωπος. 

«Και εμείς», είπε σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό "Παραπολιτικά 90,1 FM",  «αν κάποιοι είχαν κάνει απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα μας, προφανώς θα θέλαμε να τους δικάσουμε. Αυτό είναι κατανοητό». 

«Από την άλλη», σημείωσε, «η ελληνική πλευρά, προφανώς θα ακολουθήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται και από το ελληνικό και από το διεθνές δίκαιο» και «οι αποφάσεις θα ληφθούν και από την Επιτροπή Ασύλου, αλλά και από τους δικαστές και στη συζήτηση για την έκδοση και στη συζήτηση για την απέλαση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, λόγω της παράνομης εισόδου στη χώρα». Αποφάσεις, όπως είπε, που θα είναι βασισμένες πάντα στο διεθνές, αλλά και το ελληνικό δίκαιο. «Αυτή είναι η σταθερή πάγια θέση της χώρας», τόνισε και πρόσθεσε ότι «βεβαίως, βλέπουμε και στη γειτονική χώρα, λόγω της αποσταθεροποίησης που έχει υπάρξει από το αποτυχόν πραξικόπημα, τα ζητήματα της Δημοκρατίας τα οποία προκύπτουν».«Όλα αυτά νομίζω ότι θα συνεκτιμηθούν από δικαστικούς κυρίως. Επίσης, από την πλευρά μας μπορούμε να μιλάμε πολιτικά βεβαίως…», είπε η κ. Γεροβασίλη. 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε ότι «είναι πολύ σημαντική η σχέση μας με τη γειτονική χώρα από πάντα, αλλά και σήμερα» και ειδικά σήμερα που οι δύο χώρες, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία υλοποιούν και τη συμφωνία για το Προσφυγικό, οι στιγμές είναι κρίσιμες και ιδιαίτερα ευαίσθητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση