GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε κρατητήρια εκτός του νομού Έβρου μεταφέρθηκαν για λόγους ασφαλείας οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί

Στα κρατητήρια άλλου αστυνομικού τμήματος εκτός του νομού Έβρου μεταφερθήκαν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που συνελήφθησαν το περασμένο Σ...


Στα κρατητήρια άλλου αστυνομικού τμήματος εκτός του νομού Έβρου μεταφερθήκαν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Συμφώνα με αστυνομικές πήγες, της Αλεξανδρούπολης οι Τούρκοι στρατιωτικοί που κρατούνταν μέχρι χθες στο τμήμα συνοριακής φύλαξης Φέρων κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθούν σε άλλο χώρο για λογούς ασφαλείας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν αστυνομικές πήγες, στις Φέρες κρατούνταν μαζί με αλλά άτομα που καθημερινά μπαίνουν παράνομα στη χώρα και οι αστυνομικοί δεν ήθελαν να πάρουν το οποιοδήποτε ρίσκο για τη ζωή τους.

Επίσης, αναφέρουν πως εκεί που έχουν μεταφερθεί δεν θα έχουν επαφή με αλλά άτομα και θα είναι μόνοι τους. Αύριο, που δικάζονται, θα γίνει η μεταγωγή τους κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Την ίδια ώρα, οι οκτώ στρατιωτικοί είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση, δεν τρέφονται και αυτό που ζητούν είναι να έχουν επικοινωνία με τους συγγενείς τους στην Τουρκία. Στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν μάλιστα και τις απαραίτητες συνεντεύξεις στην Υπηρεσία Άσυλου για να προχωρήσει η διαδικασία μετά την αίτηση που έχουν υποβάλλει για να χορήγηση πολιτικού άσυλου από τη χώρα μας.

Είναι μια διαδικασία που αναμένεται να κρατήσει για αρκετές ημέρες. Ήδη αρκετές ΜΚΟ τους έχουν πλησιάσει και τους έχουν ενημερώσει ότι εάν αύριο αφεθούν ελεύθεροι θα μπορούν να τους προσφέρουν σπίτι για να μείνουν. Οι ίδιοι δεν έχουν απαντήσει και είπαν ότι θα το σκεφτούν. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση