GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η εκδίκηση του Ερντογάν: "Πογκρόμ" κατά δικαστών και στρατιωτικών

Οι τουρκικές αρχές απομάκρυναν σήμερα από τα καθήκοντά τους 2.745 δικαστές έπειτα από τη χθεσινοβραδινή απόπειρα πραξικοπήματος από ο...


Οι τουρκικές αρχές απομάκρυναν σήμερα από τα καθήκοντά τους 2.745 δικαστές έπειτα από τη χθεσινοβραδινή απόπειρα πραξικοπήματος από ομάδα στρατιωτικών, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, επικαλούμενο απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων (HSYK).

Πέντε μέλη του HSYK, του ανώτατου δικαστικού σώματος της Τουρκίας, απομακρύνθηκαν επίσης, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Συλλήψεις έγιναν και στο τουρκικό Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, καθώς και στο Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων.

Οι κινήσεις αυτές δείχνουν ότι μετά το πραξικόπημα το καθεστώς Ερντογάν επιχειρεί εκκαθάριση στις τάξεις της Δικαιοσύνης, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη επιχείρηση για την εκκαθάριση του στρατεύματος από τους πραξικοπηματίες και τους υποστηρικτές τους.

Όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, 2.839 στρατιωτικοί όλων των βαθμών συνελήφθησαν σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος, την οποία χαρακτήρισε "κηλίδα" στη τουρκική δημοκρατία. Η κατάσταση είναι "υπό πλήρη έλεγχο", πρόσθεσε.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο διοικητής επιχειρήσεων της Α΄ στρατιάς ταξίαρχος Εγιούπ Γκιουρλέρ και ο διοικητής της στρατοχωροφυλακής Κωναταντινούπολης συνταγματάρχης Γκιουρτζάν Σερτζάν.

Μάλιστα, ο Γιλντιρίμ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς της θανατικής ποινής, αν και η ποινή του θανάτου έχει αφαιρεθεί από το τουρκικό νομικό σύστημα.

Οι πραξικοπηματίες δεν είναι στρατιώτες αλλά τρομοκράτες που στοχοθέτησαν την χθεσινή νύχτα το κοινοβούλιο της χώρας, δήλωσε ο Γιλντιρίμ στην Εθνοσυνέλευση. Ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης επισήμανε επίσης ενώπιον των βουλευτών ότι σήμερα είναι η ημέρα που όλα τα πολιτικά κόμματα είπαν όχι στο πραξικόπημα. Η συνεργασία στους κόλπους του κοινοβουλίου θα σημάνει μια νέα αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση