GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έτσι φτιάχνονται τα μπαλάκια του τένις

Δεν έχει σημασία αν ξέρετε ή όχι τένις, αν διαθέτετε τη στοιχειώδη περιέργεια, τότε θα μάθετε πώς φτιάχνονται τα μπαλάκια. Εδώ και περ...


Δεν έχει σημασία αν ξέρετε ή όχι τένις, αν διαθέτετε τη στοιχειώδη περιέργεια, τότε θα μάθετε πώς φτιάχνονται τα μπαλάκια.
Εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα το εργοστάσιο αυτό φτιάχνει το κάπως παράξενο στην υφή κίτρινο ύφασμα για τα μπαλάκια του πιο διάσημου τουρνουά τένις στον κόσμο, αυτό του Γουίμπλετον.
Η εταιρεία WSP Textiles φτιάχνει το ειδικό υλικό που καλύπτει τα μπαλάκια του τένις για μεγάλες μάρκες όπως οι Dunlop Fort και Head ATP αλλά και της Slazenger, που φτιάχνει μπαλάκια για το Γουίμπλετον.
Στις εταιρείες αυτές παραδίδονται έως και 140 τόπια ύφασμα, 75 μέτρα επί ένα, το οποίο κάθε χρόνο τυλίγει 54.000 μπαλάκια για το πρωτάθλημα τένις.
Το εργοστάσιο στην περιοχή Gloucestershire παράγει το ύφασμα αυτό για περισσότερα από εκατό χρόνια και στη συνέχεια αυτό χρησιμοποιείται σε μεγάλα τουρνουά, εκτός από το Γουίμπλετον και στο Γαλλικό Όπεν και στο Αυστραλιανό Όπεν.
Το μαλλί φτάνει στην εργοστασιακή μονάδα σε τεράστια «δέματα» των 400 κιλών από τη Νέα Ζηλανδία και στη συνέχεια ανακατεύεται με νάιλον και βαμβακερά νήματα κι έτσι δημιουργείται το ύφασμα.
Ακολουθείται ολόκληρη διαδικασία και επεξεργασία ώστε να δημιουργηθεί τελικά η «αφράτη» και κάπως τραχιά επιφάνεια που γνωρίζουμε.
Μετά το ύφασμα στεγνώνεται και βάφεται στο γνωστό φλούο κίτρινο χρώμα και ετοιμάζεται για το ταξίδι τους προς τις… ρακέτες.
Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου μία εβδομάδα.





Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση