GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παππάς: Αμαρτωλή η ιστορία της αδειοδότησης των καναλιών στην Ελλάδα

Ο αριθμός των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών προέκυψε διότι είναι γνωστό ότι το φάσμα δεν είναι απεριόριστο, και κυρίως ότι έπρεπε να λυ...


Ο αριθμός των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών προέκυψε διότι είναι γνωστό ότι το φάσμα δεν είναι απεριόριστο, και κυρίως ότι έπρεπε να λυθεί το κεντρικό πρόβλημα που έχει αναδειχθεί μέσα από τη λειτουργία των ιδιωτικών σταθμών άνευ άδειας όλα αυτά τα χρόνια, “που είναι το πρόβλημα της βιωσιμότητας και της διαπλοκής”, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Ο κ. Παππάς προσέθεσε πως “μη βιωσιμότητα σήμαινε ζημιές, ζημιές σήμαινε ανάγκη για δάνεια και βλέπουμε και στην εξεταστική ότι πάρα πολλά πράγματα έρχονται στην επιφάνεια για το πώς οι τραπεζικοί κανόνες κάμπτονταν για να εξυπηρετηθούν οικονομικές μονάδες, οι οποίες δεν ήταν βιώσιμες”.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε την ανάγκη αλλά και την αποφασιστικότητά του να σπάσει “η σχέση μεταξύ των τηλεοπτικών σταθμών, των πολιτικών και των τραπεζιτών”.

Όσον αφορά στην πορεία της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, ανέφερε ότι “είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος” και “αρκετά πριν από το τέλος Αυγούστου θα έχουμε τη δημοπρασία”.

“Αν έχουμε κάποια καθυστέρηση, δηλαδή μετά την 11η και 12η, θα είναι καθυστέρηση μιας εβδομάδας γιατί πέφτει και ο 15αύγουστος μέσα”, προσέθεσε ο κ. Παππάς, που χαρακτήρισε “αμαρτωλή” την ιστορία αδειοδότησης των ιδιωτικών καναλιών στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο, δήλωσε πως “κάναμε τομή στο εκλογικό σύστημα, σε ουδέτερο πολιτικό χρόνο, τρία χρόνια πριν τις εκλογές, τομή που κανένα κυβερνητικό κόμμα δεν τόλμησε. Είναι απόδειξη ότι εμείς δεν είμαστε συνεχεία του προηγούμενου. Είναι θετικό ότι και άλλα κόμματα υπερψήφισαν την πρότασή μας. Ας δει και η ΝΔ πόσο μόνη έμεινε στην αρνητική της πρόταση”.

Μιλώντας για τη συμμετοχή του ΔΝΤ και τη νέα έκθεση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ο υπουργός τόνισε πως “το ΔΝΤ είναι στο πρόγραμμα επειδή το ζήτησαν άλλοι, θέση μας ήταν ότι δεν πρέπει να είναι”.

“Το πρόβλημα με το ΔΝΤ είναι ότι μαζί με την αναδιάρθωση του χρέους, ζητά πολιτικές που υπονομεύουν την ανάπτυξη και τη δίκαιη κατανομή του πλούτου”, πρόσθεσε.

Ο υπουργός Επικρατείας άφησε αιχμές κατά του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντας: “Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει την αυτονομία της, αλλά ο κ. Στουρνάρας έχει υπάρξει υπουργός Οικονομικών του κ. Σαμαρά. Δεν θα πρέπει να πολιτεύεται με την προτεραιότητα να δικαιώσει την πολική του. Δεν είναι δικαιωμένη η πολιτική του. Δεν ήταν πετυχημένος υπουργός, είχαμε μισό εκατομμύριο λιγότερες θέσεις εργασίας από τη μέρα που ανέλαβε μέχρι τη μέρα που παρέδωσε. Επίσης, όποιος επιθυμεί να έχει ρόλο στα δημόσια πράγματα, καλό είναι να τοποθετείται δημοσίως με την υπογραφή του κι όχι μέσω διαρροών”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση