GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χάος και πανικός μετά την επίθεση στη Νίκαια - Συγκλονιστικές εικόνες

Στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, τη διάσημη λεωφόρο που εκτείνεται κατά μήκος της Μεσογείου και προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο, υπάρ...


Στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, τη διάσημη λεωφόρο που εκτείνεται κατά μήκος της Μεσογείου και προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο, υπάρχουν πτώματα στο έδαφος, σε σειρά, καλυμμένα με λευκή σημαία, θύματα της πορείας του φορτηγού.

Λίγα λεπτά μετά το τέλος του σόου με τα πυροτεχνήματα για τον εορτασμό της 14ης Ιουλίου, γύρω στις 23.00 τοπική ώρα (24.00 ώρα Ελλάδας) το βαρύ φορτηγό σφηνώθηκε μέσα στο πλήθος ανάμεσα σε τουρίστες και κατοίκους της Νίκαιας που ετοιμάζονταν να γυρίσουν στα σπίτια τους, δήλωσε δημοσιογράφος του AFP που ήταν εκεί την ώρα της επίθεσης.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης.
"Χρειάστηκε να καλύψω το πρόσωπό μου για να μην τραυματιστώ από τα συντρίμμια", διηγείται ο Ρόμπερτ Χόλογουεϊ υπογραμμίζοντας ότι είδε αρκετούς νεκρούς στο έδαφος, ενώ επικρατούσε χάος. "Ήταν περίπου εκατό μέτρα μακριά μου, είχα μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να απομακρυνθώ", πρόσθεσε.
Αρκετές μαρτυρίες περιγράφουν ανθρώπους να πηδούν κάτω από τη λεωφόρο, για να βρεθούν στην ακτή ώστε να σωθούν από το φορτηγό.
Η 37χρονη Μαρί εργάζεται στην υπηρεσία ασφάλειας στη Villa Massena, δύο βήματα από το σημείο της επίθεσης, όπου είχε οργανωθεί μεγάλη βραδιά για την εθνική γιορτή. "'Είδαμε εκατοντάδες ανθρώπους να τρέχουν να βρουν κάπου καταφύγιο".
"Υπήρχαν παιδιά, ποδοπατούνταν...", αφηγείται γεμάτη κατάπληξη, ενώ επέστρεφε στο σπίτι της μέσα στη νύχτα, περνώντας από άδειους δρόμους πλέον, όπου περιπολούν ακόμη βαριά οπλισμένοι πολλοί στρατιώτες και μέλη των δυνάμεων της τάξης.
Άλλος αυτόπτης μάρτυρας, ο Ναντέρ, διηγήθηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV πως είδε όλη τη σκηνή, από την αρχή μέχρι το τέλος. Αρχικά νόμισε ότι ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του φορτηγού. "Ήμουν στο δρόμο. Το φορτηγό σταμάτησε μπροστά μου, αφού θέρισε πολύ κόσμο". Σύμφωνα με τον Ναντέρ, ο οδηγός έβγαλε ένα όπλο και άρχισε να πυροβολεί την αστυνομία. "Οι αστυνομικοί τον σκότωσαν και φαινόταν το κεφάλι του πεσμένο στο παράθυρο του φορτηγού".
Στην παράκαμψη ενός δρόμου, ένα παπούτσι με τακούνι, στο μέσο του οδοστρώματος , μαρτυρά τον πανικό που κυρίευσε τον κόσμο.
"Επικρατούσε μεγάλη σύγχυση. Δεν θυμάμαι να είδα το φορτηγό να τρέχει", ανέφερε στο αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC η Αυστραλέζα 'Εμιλι Γούτκινς, που βρισκόταν μερικές δεκάδες μέτρα από το φορτηγό τη στιγμή της επίθεσης. "Ακούγονταν κραυγές από το σημείο όπου ήταν το φορτηγό, ο κόσμος έτρεχε προς εμάς, χωρίς να ξέρει τι συνέβαινε, ή γύριζε πίσω και μετά άρχιζε να τρέχει πάλι".
"Τρέχοντας, άκουσα αυτό που θεωρούσα εκείνη την ώρα ότι ήταν πυροτεχνήματα ή βεγγαλικά", πρόσθεσε. Οι άνθρωποι παραπατούσαν, προσπαθούσαν να μπουν στα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα γκαράζ, παντού αρκεί να μην είναι στο δρόμο".
Πολύ γρήγορα μετά την επίθεση, οι φήμες έδιναν κι έπαιρναν, όπως για μια ομηρεία στο τάδε ή το δείνα εστιατόριο, εκδηλώσεις πανικού επαναλαμβάνονται. Η πλατεία Μασενά, στο κέντρο της Νίκαιας, είναι αποκλεισμένη όπως και η Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ. Τελικά, το υπουργείο Εσωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν έχει σημειωθεί καμιά ομηρεία...


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση