GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οικογένεια Μαμιδάκη: Λύγισε κάτω από το βάρος, έφυγε με το κεφάλι ψηλά

Στις έξι το απόγευμα της Τρίτης 5 Ιουλίου, στο Κοιμητήριο Κηφισιάς θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία του Κυριάκου Μαμιδάκη που έ...


Στις έξι το απόγευμα της Τρίτης 5 Ιουλίου, στο Κοιμητήριο Κηφισιάς θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία του Κυριάκου Μαμιδάκη που έβαλε χθες τέλος στη ζωή του με όπλο μέσα στο σπίτι του στον Διόνυσο.

Ο όμιλος των αδελφών Μαμιδάκη, αποφάσισε να κηρύξει διήμερη αργία σε ένδειξη πένθους για τις εταιρείες του ομίλου και να προβεί σε δωρεά στη μνήμη του.

"Με βαθιά οδύνη ανακοινώνουμε μία μεγάλη απώλεια για την επιχειρηματική μας οικογένεια. Την Κυριακή 3 Ιουλίου έφυγε από τη ζωή ο συνιδρυτής , συνιδιοκτήτης και Πρόεδρος του Δ.Σ. των εταιρειών του Ομίλου Μαμιδάκη. 

Γνήσιο τέκνο της Κρητικής γης, άνθρωπος με αξίες και αρχές, ο Κυριάκος Μαμιδάκης συνέδεσε το όνομά του με τη δημιουργία και έγραψε ιστορία στην εξέλιξη της επιχειρηματικότητας εντός και εκτός Ελλάδας. Ακολουθώντας το όραμά του, σχεδόν μισό αιώνα πριν, έβαλε τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός πολυσχιδούς ομίλου με δραστηριότητα στην εμπορία πετρελαιοειδών, την ναυτιλία, τον τουρισμό και στην παραγωγή και μεταποίηση αγροτικών προϊόντων. Υπήρξε διορατικός και ακούραστος ηγέτης, καθοδηγητής, σεβαστός και προσιτός συνεργάτης, ανιδιοτελής, ακέραιος και απλός άνθρωπος.
Με αφορμή το τραγικό αυτό συμβάν, το Διοικητικό Συμβούλιο με ψήφισμά του αποφάσισε τα παρακάτω:
• Να κηρύξει διήμερη αργία σε ένδειξη πένθους για τις εταιρείες του Ομίλου
• Να προβεί σε δωρεά στη μνήμη του 
Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Ιουλίου και ώρα 6 μ.μ. στο Κοιμητήριο Κηφισιάς.

Παράκληση της οικογένειας αντί στεφάνων, τυχόν δωρεές στη μνήμη του εκλιπόντος, να γίνουν για την υποστήριξη της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων ή του Γηροκομείου Χανίων" αναφέρεται στην ανακοίνωση του ομίλου Μαμιδάκη. 

Σε ανακοίνωση των εργαζομένων αναφέρεται πως "δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε τη βαθιά θλίψη για αυτή τη τραγική είδηση. Ο Κυριάκος Μαμιδάκης συμβόλιζε για εμάς όχι μόνο την οικογένειά μας, τον πατέρα μας αλλά και το όραμα που με τόσο πάθος υπηρετούσε για πρόοδο, εξέλιξη και δημιουργία. Ενας φωτεινός καθοδηγητής με ακλόνητες αξίες, συνόδευε και υποστήριζε κάθε μας βήμα. Η απώλειά του μας βύθισε όλους σε θλίψη, το όραμά του όμως δεν θα πάψει ποτέ να φωτίζει το δρόμο μας. Η πράξη του αυτή, όσο τραγική και αν είναι, φανερώνει κατά πολύ το ήθος και τον χαρακτήρα του". 

Η ανακοίνωση της οικογένειας

Ανακοίνωση εξέδωσε και η οικογένεια του εκλιπόντος επιχειρηματία στην οποία αναφέρεται:

"Την Κυριακή 3 Ιουλίου χάσαμε τον παππού, τον πατέρα, τον σύζυγο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, τον θείο. Τον συνιδρυτή και οραματιστή, τον άνθρωπο που πριν σχεδόν μισό αιώνα δημιούργησε μαζί με τα αδέρφια του Νίκο και Γιώργο τον Ομιλο Αφων Μαμιδάκη. Τον άνθρωπο που ήξερε μόνο να δίνει χωρίς να κρατάει τίποτα για τον εαυτό του. Που ανέδειξε την οικογένειά του. Που ανέδειξε την γενέτειρά του, Ανώσκελη Χανίων. Που προσέφερε απλόχερα τη βοήθειά του σε όσους την είχαν ανάγκη. Τίμιος, απλός, ακούραστος και ανιδιοτελής, με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στις παραδοσιακές αξίες που πιστά υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή. Σήμερα πενθούμε τον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με τη δημιουργία και την επιχειρηματικότητα, εντός και εκτός συνόρων, αλλά παρέμεινε ταυτόχρονα σεμνός και προσηλωμένος μέχρι το τέλος στις αρχές και στα ιδανικά του. Αυτός ο άνθρωπος, που λύγισε κάτω από το βάρος του ηγέτη, αποφάσισε να φύγει με το κεφάλι ψηλά, σε πείσμα των συνθηκών που ήθελαν να τον κάνουν να σκύψει το κεφάλι, αφήνοντας παρακαταθήκη σε όλους μας τις αξίες που υπηρέτησε χωρίς καμία παρέκκλιση σε όλη του ζωή.
Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη, σεβασμό και ευγνωμοσύνη.

Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση