GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κίνα – Συνελήφθη Ιάπωνας ύποπτος για κατασκοπεία

Οι κινεζικές Aρχές διεξάγουν έρευνα σε βάρος ενός Ιάπωνα με την υποψία ότι έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας, επιβεβαίωσε ...


Οι κινεζικές Aρχές διεξάγουν έρευνα σε βάρος ενός Ιάπωνα με την υποψία ότι έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας, επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που του έθεσε το πρακτορείο Reuters.
Η απάντηση του υπουργείου επιβεβαιώνει την πληροφορία που είχε μεταδώσει την Παρασκευή το ιαπωνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo, προσθέτοντας ότι έχει ενημερωθεί για την υπόθεση η πρεσβεία της Ιαπωνίας.
Την Πέμπτη η ιαπωνική κυβέρνηση ανέφερε ότι έχει συλληφθεί στην Κίνα ένας Ιάπωνας, χωρίς να διευκρινίσει για τι κατηγορείται. Όταν ρωτήθηκε αν είναι ύποπτος για κατασκοπεία, ο υπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα υπογράμμισε ότι η Ιαπωνία δεν ασκεί κατασκοπεία σε βάρος καμίας χώρας.
Οι σχέσεις μεταξύ Τόκιο και Πεκίνου είναι τεταμένες επειδή και οι δύο χώρες διεκδικούν τα ακατοίκητα νησιά Σενκάκου, τα οποία σήμερα ελέγχονται από την Ιαπωνία.
Πέρσι είχαν συλληφθεί τουλάχιστον δύο Ιάπωνες με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση