GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΕ ΠΟΙΟΝ βουλευτή ο Κοτζιάς "απαγόρευσε" να επισκεφθεί την Συρία...

Γράφει ο Μαυρογιαλούρος.  «Όχι, δεν θα πας!» Ποιος το είπε αυτό και σε ποιον; Να σας πω πρώτα την είδηση και στη συνέχεια να κάνω και...

Γράφει ο Μαυρογιαλούρος. 

«Όχι, δεν θα πας!» Ποιος το είπε αυτό και σε ποιον;
Να σας πω πρώτα την είδηση και στη συνέχεια να κάνω και την αποκάλυψη...
Άδεια για να απουσιάσει στο εξωτερικό ζήτησε από την Βουλή   ο  Στάθης Παναγούλης.  Ο βουλευτής αναχώρησε λοιπόν την Παρασκευή για τη Συρία  και το γεγονός αυτό από μόνο του έχει σημασία. Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα από τότε που ξεκίνησαν οι πολεμικές επιθέσεις, μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου κάνει τέτοιο ταξίδι. Δεμένη στο άρμα της Δύσης η ελληνική πολιτική τάξη, από την αρχή υποστήριζε τη λεγόμενη συριακή «αντιπολίτευση» που φυσικά, όπως αποκαλύφθηκε, δεν ήταν άλλοι από  ισλαμοφασίστες και τζιχαντιστές. Ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση έβγαζε επίσημες ανακοινώσεις  και μιλούσε για "άνοιξη της Συρίας" υποστηρίζοντας ότι "τη στιγμή που "ο λαός της Συρίας δίνει ένα αξιοθαύμαστο μάθημα θάρρους και αντίστασης σε ένα βάρβαρο καθεστώς, η διεθνής κοινότητα ουσιαστικά σιωπά, απορροφημένη από τις δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Η στάση της όμως αυτή λειτουργεί ουσιαστικά ως "πράσινο φως" προς το καθεστώς Άσαντ για να συνεχίσει να πνίγει στο αίμα ακόμη και τις πιο ειρηνικές διαδηλώσεις". Ναι, αυτά έλεγε ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του για να μην θυμηθώ τη στάση του Αβραμόπουλου που ως υπουργός Εξωτερικών πρωτοστατούσε στις ευρωπαϊκές αποφάσεις για καταδίκη της Συρίας ή τον Αρούλη Σπηλιωτόπουλο που πήγαινε σε εκδηλώσεις φορώντας μεταξωτά μαντήλια της συριακής «αντιπολίτευσης».

Για να γυρίσουμε στο σήμερα, όπως συμβαίνει κάθε φορά που βουλευτές, από οποιοδήποτε κόμμα, ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο εξωτερικό, ενημερώνεται το υπουργείο Εξωτερικών και έρχεται σε επαφή μαζί τους. Σκοπός είναι να τους εφοδιάσει με το απαραίτητο ενημερωτικό υλικό που τους είναι χρήσιμο για την υποστήριξη και προώθηση των ελληνικών θέσεων στις επαφές τους με τους αξιωματούχους και παράγοντες της χώρας στην οποία θα πάνε.
Κάτι ανάλογο θα έπρεπε να συμβεί και με το ταξίδι του Παναγούλη στη Συρία, πολύ περισσότερο μάλιστα από τη στιγμή που, όπως είπαμε, πρώτη φορά ύστερα από χρόνια, Έλληνας επίσημος πάει στην Δαμασκό.

Κι όμως. Τι νομίζετε ότι συνέβη; Στην επικοινωνία που είχαν στις αρχές της εβδομάδας, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς «απαγόρευσε» τον βουλευτή να κάνει το ταξίδι. Φυσικά, η απαγόρευση έπεσε στο κενό αφού ο Παναγούλης ως γνωστόν έχει αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ανεξάρτητος και έτσι δεν μπορεί κανείς από την κυβέρνηση να του επιβάλει τι θα κάνει.
Είναι όμως εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο Ν. Κοτζιάς στην προσπάθειά του να αποτρέψει τον βουλευτή άρχισε να του λέει ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να παραβιάσει την ενιαία στάση των συμμάχων της κατά του Άσαντ και να μη δείξει  ότι ακολουθεί δική της γραμμή. Ποιος, ο Κοτζιάς, που μας είχε ζαλίσει τόσο καιρό με θεωρίες για πολυδιάστατη και ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική… Με αυτή την αντίδραση, όμως, έπεσαν για άλλη μια φορά οι μάσκες και επιβεβαίωσε ποια είναι η πραγματική στάση που κρατάει. Ακόμη και το επιχείρημά του  πάντως ότι η επίσκεψη ενός βουλευτής δεν βοηθάει τη χώρα, δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα αφού βουλευτές και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ακόμη και από την Γαλλία,  έχουν επισκεφθεί τα τελευταία χρόνια την Συρία με επίσημες αντιπροσωπείες!

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι ψοφοδεής ακόμη και τώρα που οι ισορροπίες μεταβάλλονται στη Μέση Ανατολή και ολοένα και περισσότερες χώρες κάνουν πάλι ανοίγματα  εν όψει του νέου σκηνικού που διαμορφώνεται καθώς η προσπάθεια ανατροπής του Άσαντ δεν πέτυχε.
Επιπλέον, έχει σημασία ότι ο Παναγούλης είναι ένας μεμονωμένος βουλευτής, δεν εκπροσωπεί κάποιο κόμμα,ή  την κυβέρνηση ούτε καν τη Βουλή στο σύνολό της. Από τη στιγμή που έχει προγραμματιστεί μάλιστα συναντήσεις, θα ήταν εύκολο λοιπόν για την κυβέρνηση να αξιοποιήσει την προσωπική πρωτοβουλία του για να ρίξει κάποιες γέφυρες. Ούτε αυτό όμως δεν έχουν το σθένος να κάνουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση