GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Από Σεπτέμβρη στο Στε το ΦΠΑ στα νησιά

Στις 16 Σεπτεμβρίου θα συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας το θέμα της συνταγματικότητας της αύξησης του ...


Στις 16 Σεπτεμβρίου θα συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας το θέμα της συνταγματικότητας της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά στο 24%.
 
Στο Ανώτατο Δικαστήριο θα συζητηθούν προσφυγές κατά της σχετικής απόφασης  που έχουν καταθέσει η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ο Δήμος Μυκόνου, οι Δικηγορικοί Συλλόγοι Νάξου και Σύρου, επιχειρηματίες και πρόσφατα  ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών, που απαρτίζεται από19 Επιμελητήρια-μέλη του  σε νησιωτικές περιοχές.
 
Όπως αναφέρει στην προσφυγή του ο Επιμελητηριακός Όμιλος, το Σύνταγμα προβλέπει ειδική μεταχείριση για τα νησιά, όπως είναι τα ιδιαίτερα ευμενή οικονομικά μέτρα λόγω της απομόνωσης τους και της έλλειψης δυνατότητας οικονομικής ανάπτυξης και υπογραμμίζει πως η σχετική απόφαση «είναι επαχθεστέρα αφού μαραζώνει τα νησιά και τους επιφέρει οικονομική δυσπραγία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση