GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Γερμανία απαγόρευσε την μετάδοση μηνύματος του Ερντογάν σε συγκέντρωση στην Κολωνία

Η μετάδοση απ΄ ευθείας χαιρετισμού του Τούρκου προέδρου, όπως και άλλων πολιτικών απαγορεύεται, αποφάσισε το Συνταγματικό Δικαστήριο της ...


Η μετάδοση απ΄ ευθείας χαιρετισμού του Τούρκου προέδρου, όπως και άλλων πολιτικών απαγορεύεται, αποφάσισε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας. 

Προηγουμένως το διοικητικό Εφετείο του Μίνστερ είχε απορρίψει την σχετική προσφυγή των διοργανωτών της συγκέντρωσης στην Κολωνία,  οι οποίοι σχεδίαζαν να μεταδώσουν απ΄ ευθείας σε γιγαντοοθόνη μήνυμα του Ερντογαν προς του συγκεντρωθέντες. Το διοικητικό Εφετείο του Μίστερ απεφάνθη όμως ότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται διότι οι απ΄ ευθείας μεταδόσεις μηνυμάτων πολιτικών από το εξωτερικό είναι κάτι ασυμβίβαστο με τον γερμανικό νόμο για τις συγκεντρώσεις.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας απέρριψε με τη σειρά του, για τυπικούς λόγους, την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των διοργανωτών.  Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου, η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου δεν παραβιάζει τα θεμελιώδη δικαιώματα των διοργανωτών της συγκέντρωσης κατά την τελεσίδικη κρίση του και επομένως ακόμη και μια ενδεχόμενη προσφυγή για το θέμα της απ΄ ευθείας μετάδοσης στο Συνταγματικό Δικαστήριο δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας. 

Η τουρκική κυβέρνηση πάντως θα εκπροσωπηθεί δια του υπουργού Αθλητισμού, όπως δήλωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας της Κολωνίας Γιούργκεν Μάτις. Απεκάλυψε μάλιστα ότι απετράπη η παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας. 

Εν τω μεταξύ οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύθηκαν κατά 400 άντρες. Ετσι στην συγκέντρωση των υποστηρικτών του Ερντογαν με τον τίτλο «Ναι στη δημοκρατία, όχι στο πραξικόπημα» που θα γίνει το μεσημέρι και στην οποία αναμένονται έως 30.000 διαδηλωτές, θα είναι παρόντες τελικά 2.700 αστυνομικοί. Εχουν προγραμματιστεί επίσης και τέσσερις αντισυγκεντρώσεις αριστερών ομάδων και  οργανώσεων νεολαιών γερμανικών κομμάτων.

Ο γενικός γραμματέας του γερμανικού χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Πέτερ Τάουμπερ επέκρινε σε συνέντευξή στην κυριακάτικη Bild την σημερινή συγκέντρωση στην Κολωνία υπέρ του Τούρκου προέδρου Ερντογαν. «Οποιος θέλει να χειροκροτήσει τις εκκαθαρίσεις της τουρκικής δημοκρατίας δεν βρίσκεται ενός του γερμανικού συνταγματικού πλαισίου. Συγκρούσεις σε άλλες περιοχές και χώρες δεν επιτρέπεται να μεταφερθούν σε γερμανικό έδαφος, όπως τόνισε. Ανάλογες δηλώσεις είχαν κάνει χτες ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ και ο συμπρόδερος των πρασίνων Τζεμ Εζντεμιρ.

Η δήμαρχος της Κολωνίας, της μεγαλύτερης πόλης της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, Χενριέτε Ρέκερ δήλωσε επίσης ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες των δημοτών και ότι «έχει λάβει αμέτρητα γράμματα E-mails και τηλεφωνήματα, οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση